06 Temmuz 2024 18:41

TTB: Dr. Ekrem Karakaya'yı anıyoruz, sağlıkta şiddete karşı mücadelemize devam edeceğiz

TTB, Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında öldürülen Dr. Ekrem Karakaya’yı anarak; “Sağlıkta şiddet sona erene dek mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Fotoğraf: TTB

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB)Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesinin ikinci yıl dönümünde açıklama yaptı.

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Dr. Ekrem Karakaya'nın 6 Temmuz 2022 günü silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden iki yıl geçtiği vurgulanan açıklamada; “Sağlık Bakanlığı ve kamu otoritesi geçen bu iki yılda da son 22 yılda  olduğu gibi sağlıkta şiddeti önleme konusunda güçlü bir irade  göstermedi, gerekli düzenlemeleri yapmadı” denildi.

Sağlıkta şiddetin tırmanmasına zemin hazırlayan sağlık sistemi değişmeden, etkin bir sağlıkta şiddet yasası hazırlanmadan ve şiddet diline karşı mücadele edilmeden sağlıkta şiddetin azalmayacağının altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Aramızdan koparılışının ikinci yılında Dr. Ekrem Karakaya'yı ve sağlıkta şiddet sonucu kaybettiğimiz değerli meslektaşlarımızı saygıyla anıyor, TTB olarak sağlıkta şiddet sona erene dek mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Güvenli çalışma ortamları ve insanca çalışma koşullarını sağlamanın, kamu otoritesinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatıyoruz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!” (HABER MERKEZİ)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Fabrikada boya kazanı patladı: 1 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

İşçi sınıfı bir şey yapmalı: Öldürücü sıcak hava dalgaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...