07 Temmuz 2024 10:30

Temmuz zammı beyaz yakalıların da gündeminde

Politeknik Mühendis Mimar Şehir Plancıları Dayanışma Derneği, mühendis, mimar, şehir plancıları için yaşanılabilir bir asgari ücreti 47 bin 702 lira olarak belirlediklerini duyurdu.

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Asgari ücretin güncellenmesi ve Temmuz zammı talebi mühendislerin, mimarların, plancıların, beyaz yakalıların da gündeminde. Politeknik Mühendis Mimar Şehir Plancıları Dayanışma Derneği, mühendislerin, mimarların, plancıların asgari ücretini duyurdu. Mühendislerin, mimarların, plancıların asgari ücretini, çalışma yaşamındaki en alt sınır ücretini, 2024 yılı Temmuz-Aralık ayları için 47 bin 702 TL belirledi.

Açıklama yapan Politeknik Mühendis Mimar Şehir Plancıları Dayanışma Derneği, “Yüksek enflasyon, vergi dilimlerindeki durum, gıda krizi, barınma krizi, bölüşüm krizi birlikte düşünüldüğünde emeğimizin değersizleşmesine karşı atacağımız adımlar yalnızca geçinebileceğimiz bir asgari ücret talebiyle sınırlı olamaz, farkındayız. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, vergi dilimlerinin işçiler lehine yeniden düzenlenmesi, haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi çalışma yaşamını düzenleyecek taleplerimiz arasındadır” dedi.

Politeknik Mühendis Mimar Şehir Plancıları Dayanışma Derneği, Yeni mezunlara odaklanan 2022 araştırmasında mühendis, mimar, plancıların yüzde 14'ünün genel asgari ücret ve hatta altında maaşlarla çalıştığını göstermiş, yeni mezunların yüzde 51'inin ailelerinden maddi destek alarak yaşadığını, aileleriyle birlikte yaşayan yeni mezunların oranının ise yüzde 62 olduğunu açığa çıkarmıştı.(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet’in takviminde tasarruf yok: 2025 takvimine 61,6 milyon TL

SONRAKİ HABER

Cizre kayyımları parkları da devretmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa