07 Temmuz 2024 14:54

İsrail halkı Netanyahu hükümetini protesto etti

İsrailli yüzlerce gösterici, birden fazla noktada yol kapattı, Netanyahu hükümetini protesto etti.

Fotoğraf: Mostafa Alkharouf/AA
 

Paylaş

İsrail genelinde yüzlerce kişi Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi için esir takası anlaşması imzalanması ve erken seçim talebiyle "direniş günü" sloganıyla protestolar düzenliyor.

İsrail basınındaki haberlere göre, ülkedeki hükümet karşıtı grupların çağrısı üzerine "direniş günü" sloganıyla düzenlenen gösterilerde Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümeti protesto ediliyor.

Başkent Tel Aviv ve diğer kentlerde göstericiler, sabah saatlerinden itibaren bazı yolları ve kavşakları trafiğe kapattı. İsrail polisi, yolu açmak için bazı noktalarda göstericilere güç kullanarak müdahale etti.

Protestocu bazı gruplar da hükümet karşıtı sloganların yazılı olduğu ve marşların çalındığı araçlarla konvoylar gerçekleştiriyor.

YOLU KAPATTILAR

Onlarca gösterici, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ve diğer kabine üyeleri ile milletvekillerinin evlerinin önünde toplandı.

Bazı göstericiler de Batı Kudüs'teki tramvay yolunda eylem yaparak hattı bir süreliğine kapattı.

Protestocu gruplar, yaptıkları ortak açıklamada, İsrail'deki hükümeti "Gazze'deki esirlere ve sokaktaki göstericilere karşı kayıtsız kalmakla" suçlarken erken seçim çağrısıyla gün boyu protesto, yürüyüş ve eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

İŞÇİ SENDİKASINDAN GENEL GREV TALEBİ

Akşam saatlerinde de Tel Aviv'de İsrail'in en büyük işçi sendikası Histadrut'un genel merkezi önünde "genel greve gidilmesi" talebiyle eylem yapılacak. Batı Kudüs'te ise Netanyahu'nun konutuna doğru yürüyüşler düzenlenmesi planlanıyor.

İSRAİL'İN 275 GÜNDÜR SALDIRILARINI SÜRDÜRDÜĞÜ GAZZE'DE CAN KAYBI 38 BİN 153'E ÇIKTI

İsrail ordusunun, son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 55 kişi öldü, 123 kişi yaralandı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 55 artarak 38 bin 153'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 275 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 katliam gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 55 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 123 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 153'e, yaralananların sayısının da 87 bin 828'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA EN AZ 15 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda en az 15 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 9 bin 550'ye yükseldiği belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da yerleşim yerleri yakınında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

TİHEK: Maltepe L Tipi Cezaevi’nde 28 kişilik koğuşlarda 40 kişi tutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa