07 Temmuz 2024 17:24

Akdeniz'de sanayi tesislerinin yaydığı kirliliğe tepki

Mersin'in Akdeniz İlçesi Abdullah Şahutoğlu Mahallesinde bulunan sanayi tesislerinin yaydığı kötü koku, gaz ve toza karşı mahalleli eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Mersin’in Akdeniz İlçesi Abdullah Şahutoğlu Mahallesi yakınlarında bulunan sanayi tesislerinin yaydığı kötü koku, gaz ve tozdan dolayı mahalle halkı ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) tesislerin bulunduğu yerde basın açıklaması yaptı.

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, tüm yurttaşların sağlık ve dengeli bir yaşam alanına sahip olması gerektiğini vurguladı. Dünyadaki yaşanan iklim krizinin yarattığı olumsuz sonuçlara değinen Aslan, “Ülkemizde de ne yazık ki aynı sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle havamız suyumuz toprağımız çok kirletilmiştir. Bu kirlilikler insan sağlığını çok olumsuz etkilemektedir” dedi.

Özellikle Akdeniz ilçesinde bulunan tesislerin çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerini hatırlatan Aslan, yapılan uygulamaların Anayasa’nın 56. maddesine aykırı olduğunu belirtti. Çevre sağlığını korumak ve çevre kirliliğini önlemenin devletin görevi olduğunu ifade eden Aslan, "Akdeniz ilçemizde bulunan Abdullah Şahutoğlu mahallesindeki tesislerde yapılan üretimin sonucunda hava, su ve toprak çok kirlenmiştir. Özellikle hava kirliliğinden kaynaklı insanların yaşamı zehirli hale gelmiştir" diye konuştu.

Mersin’de son zamanlarda kirli üretim yapan tesislerin sayısının arttığını belirten Aslan, Akdeniz ilçesinde de kirli ve kontrolsüz üretimin sonucu oluşan hava, su ve toprak kirlilikleri dünya standartlarının çok üstünde olduğunu ifade etti. Aslan, yetkililere seslenerek, "Başta Abdullah Şahutoğlu Mahallesi olmak üzere, Akdeniz İlçesindeki hava su ve toprak kirliliğini oluşturan bütün tesislerin temiz üretim yapmaları için gerekli önlemlerin aldırılmasını, temiz üretim yapmayan tesislerin kapatılmasını sağlamalarını talep ediyoruz. İnsan sağlığı kirli üretimden üstündür" diye belirtti. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hatimoğulları "İradeye Saygı Yürüyüşü"nde: Seçmene saygı duyun

SONRAKİ HABER

İngiltere'de sağa kayan İşçi Partisi nasıl seçim kazandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa