08 Temmuz 2024 10:03
Son Güncellenme Tarihi: 08 Temmuz 2024 10:59

İsrail, Gazze'nin farklı bölgelerine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi

İsrail savaş uçakları, Gazze’ye yoğun saldırılar düzenliyor. Binlerce Filistinli saldırılar nedeniyle kuzeye doğru kaçmaya başladı.

Fotoğraf:Dawoud Abo Alkas/AA

Paylaş

İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri Gazze kentinin güneybatısındaki Derac, Rimal, Sanayi, Tel el-Hava, Tuffah ve Eski Şehir gibi pek çok bölgeyi yoğun şekilde bombaladı. Saldırılar nedeniyle bölgede onlarca ölü ve yaralı olduğu aktarılırken, binlerce Filistinli de yoğun saldırılar nedeniyle kuzeye doğru kaçmaya başladı.

İsrail savaş uçakları ve topçuları gece boyu Gazze kent merkezinin doğu, batı ve orta bölgelerini saatler boyunca ağır bombalarla hedef aldı. Bölgedeki binlerce Filistinli, yoğun saldırlar nedeniyle kuzeye doğru kaçmaya başladı. Devam eden yoğun bombardıman nedeniyle ambulans ve sağlık ekiplerinin bölgeye giremediği bildirildi.

İsrail ordusu, saldırılardan önce Gazze'deki bölge halkına yaptığı bildiride, Gazze şehrinin doğusundaki Tuffah, Derac ve Eski Şehir mahallelerinde oturanların bölgeyi tahliye etmeleri ve batıdaki sığınma merkezlerine gitmelerini istemişti. Bildiride konuya ilişkin ayrıntılara yer verilmezken, İsrail güçleri Gazze'deki Şucaiye Mahallesi'nde 27 Haziran'da karadan saldırılar başlattığını duyurmuştu.

Gazze Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 153 Filistinlinin öldürüldüğünü, 87 bin 828 Filistinlinin yaralandığını bildirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Güney Kore'de Samsung çalışanları grevde

SONRAKİ HABER

Orman işletme deposundaki patlamada ağır yaralanan işçi, 62 gün sonra öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa