08 Temmuz 2024 14:08

İzBB’de kamu emekçilerinin mücadelesi belediyeye geri adım attırdı

İzBB’de çalışan emekçilerin özgür toplu sözleşme mücadelesi sonuç verdi. Belediye başkanı yasal sınırın üzerinde sözleşme imzalamak için yetki isteyeceğini söyledi.

Foroğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerinin bir ayı aşkın süredir ısrarlı biçimde sürdürdüğü özgür toplu sözleşme mücadelesi belediyeye geri adım attırdı.

İzBB Genel Sekreteri Barış Karcı’nın daveti ile taraflar arasında bir görüşme gerçekleşirken, yetkili sendika Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube neticeye ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada birleşen emekçilerin örgütlü mücadelesi sonucunda olumlu bir adım atıldığı ve Başkan Tugay’ın akşam görülecek belediye meclisinde yasal sınırın üzerinde sözleşme imzalamak adına yetki isteyeceği ifade edilirken, eylem planının ertelendiği duyuruldu.

BAŞKAN TUGAY MECLİSTEN YETKİ İSTEYECEK

Yapılan açıklamada bugün gerçekleşecek belediye meclisinde Başkan Tugay’ın yasal sınırın üzerinde sözleşme imzalanması adına yetki isteyeceği şu sözlerle duyuruldu: “Yapılan görüşmede; 8.07.2024 tarihinde gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde Sn. Cemil TUGAY’ın üst sınırın üzerinde bir sözleşme imzalanması adına meclisten yetki alacağı ve bu yetki sonrasında özgür toplu sözleşme masasının kurularak görüşmelerin başlayacağı ve toplu sözleşmede anlaşmaya varılmak istendiği sendikamıza iletilmiştir”.

“BİRLEŞEN EMEKÇİLERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ GÖSTERİLMİŞTİR”

Şube yürütme kurulunun, bu öneriyi emekçilerin kararlı ve direngen mücadelesi sonucunda atılmış olumlu bir adım olarak değerlendirdiği belirtilen açıklamada, “Direnen ve talepleri için kesintisiz mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri, bir kez daha birleşen emekçilerin örgütlü gücünü göstermiştir” ifadelerine yer verildi.

“ŞUBE YÜRÜTME KURULU MECLİSE GÖZLEMCİ OLARAK KATILACAK”

Açıklamanın devamında mevcut kazanılmış haklarının gerisinde bir sözleşmeye imza atılmayacağı vurgulanırken son olarak ise, “Emekçilerin kararlılığı ve mücadelesi sonucunda atılan bu adımı olumlu olarak değerlendiriyor ve bu akşam belediye meclisinde yapılacak etkinliğimizi erteliyoruz. Şube yürütme kurulu üyelerimiz, gözlemci olarak belediye meclisine katılacak olup, gelişmelere ilişkin bilgilendirme her zaman olduğu gibi siz değerli emekçilere sendikamız tarafından yapılacaktır” denildi.

TOPLU SÖZLEŞME KRİZİ DE GÜNDEME GETİRİLDİ

Bugün görülen belediye meclisinde beklendiği üzere İzBB’de çalışan 6 bin 200 kamu emekçisini bağlayan toplu sözleşme krizi de gündeme getirildi. Başkan Tugay yasal sınırın üzerinde sosyal denge tazminatı imzalanması adına yetki talep etti. Belediye meclisi ise yetki verilmesi üzere önergeyi oy birliğiyle, hukuk ve bütçe komisyonuna sevk iradesi gösterdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam