08 Temmuz 2024 14:05

AKP'li Mustafa Elitaş: Onlar yazdı diye yazdık

AKP Genel Başkanvekiili Mustafa Elitaş, Erdoğan ile Özel görüşmesinde not tutulması ile ilgili "Niye not tutuldu? Onu bilmiyorum. Onlar tutuyor diye biz de not tuttuk" dedi.

Mustafa Elitaş | Fotoğraf: TBMM

Paylaş

AKP Genel Başkanvekiili Mustafa Elitaş, Ekonomim gazetesini ziyaret etti. Gündemdeki gelişmelere dair konuşan Elitaş, "normalleşme" tartışmalarına ilişkin "Seçmenimizin büyük kısmı CHP ile AK Parti'nin görüşmesini olumlu buluyor" dedi. Elitaş, iktidarın ekonomi programını da değerlendirerek, "Program çok iyi gidiyor, sabırla götürmemiz lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa desteği tam" diye konuştu.

Elitaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmelere ilişkin ise "CHP ile güzel görüşmeler oldu. O görüşmelerimizde not tutuldu. Niye not tutuldu? Onu bilmiyorum. Onlar tutuyor diye biz de not tuttuk. Satır satır da yazdık. Alışkın olmadığımız bir şeydi. Diplomatik işlerde not olur. Ben pek çok kez siyasi görüşmelere katıldım ama hiç not tutulmadı. Bu tür görüşmeler, bir uzlaşma varsa ya metne dökülür veya söylenen şeyler varsa orada bilgi paylaşılır; 'Şöyle olsun biz böyle düşünüyoruz, öyle yapıyoruz' diye. Ama söylenen sözleri farklı noktaya doğru götürüp, farklı algılarla yapılması kurallara uygun bir iş değil." dedi.

Elitaş CHP'den dış politikada destek istediklerini belirterek, "Sosyalist Enternasyonel'in başkan yardımcısı olmuş. Orada Gümrük Birliğini gündeme getirmeli" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzBB’de kamu emekçilerinin mücadelesi belediyeye geri adım attırdı

SONRAKİ HABER

Gazze'de can kaybı 38 bin 193'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa