08 Temmuz 2024 14:43

İlham Ehmed: Türkiye çekilmeli ama eskiye dönülmemeli

Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Ehmed Suriye'de çözümün ülke genelini kapsaması halinde mümkün olabileceğini, bunun ilk şartının Türkiye'nin bölgeden çekilmesi olduğunu söyledi.

İlham Ehmed

Paylaş

Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı İlham Ehmed, ANF'nin sorularını yanıtladı. Ehmed, Suriye'de çözümün ülke genelini kapsaması halinde mümkün olabileceğini vurguladı. Ehmed, bunun ilk şartının ise Türkiye'nin bölgeden çekilmesi ve paramiliter grupların kontrolündeki bölgelerdeki işgalin son bulması olduğunu söyledi. 

 

Ehmed, Türkiye ve Suriye'deki hükümetlerin anlaşma çabalarında Rusya ve Irak'ın rol oynadığına dikkat çekti. Ancak devletler arası ilişkilerde halkların çıkarlarının dikkate alınmadığını belirten Ehmed, "Özellikle kendilerine karşı muhalif olarak gördükleri kesimler için bu daha da geçerlidir. Türk devleti kendisine karşı Kuzey ve Doğu Suriye’yi muhalif görüyor, Şam hükümeti ise hem Kuzey ve Doğu Suriye’yi hem de Kuzey-Batı Suriye kendisine karşı muhalif olarak görüyor. Bu temelde eğer zihniyetleri tekrardan eskiye dönmek ise, bunun elbette çok fazla tehlikeleri var. Eski ilişkileri halkların haklarını yok sayma çerçevesindeydi” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Samsun’da mahsur kalan 34 kişi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Fransa seçimleri: Şimdi ne olacak? 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa