08 Temmuz 2024 16:47

Gülistan Kılıç Koçyiğit: AKP ve MHP elini yargıdan çekmeli

DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 9. yargı paketindeki düzenlemeleri eleştirerek, “AKP ve MHP’nin yargının üzerinden elini çekmesi gerekiyor” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mecliste düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. AKP’nin hazırladığı 9. yargı paketini değerlendiren Koçyiğit, “8 tane yargı paketinden ne hayır gördük de 9’uncudan ne bekliyoruz?​” diye sordu. Bugüne kadar gelen yargı paketlerinin bir yararının olmadığını anlatan Koçyiğit, “Varsa yoksa hukuksuzluk, haksızlık, yandaşı kurtarmaya çalışan yargı paketleri. Adaletsizliği, hukuksuzluğu derinleştiren yargı paketleri getirdiler. 9. yargı paketi toplumda da bir umut bir beklenti doğdu ama dağ fare bile doğurmadı” dedi.

Türkiye’de her gün en az bir kadının katledildiğine dikkat çeken Koçyiğit, şöyle konuştu: “Ankara Gar Katliamı ve Soma başta olmak üzere bütün toplumun takip ettiği davalar cezasızlıkla sonuçlandı mı, evet. Tabanımızda her gün insanlar gözaltına alınıp tutuklanıyor mu, evet. Mecliste iki kelime Kürtçe konuştuğumuzda mikrofonumuz kapatılıyor mu? Evet. Kadınların kazanımlarına saldıran, ayrımcı düzenlemeler getiren, sorunları derinleştiren paketler o zaman nasıl reform oluyor? Getirdikleri yargı paketine reform demek için akıl tutulması yaşamak gerekiyor. Çünkü ortada bir reform yok. Aslında çürümüş bir yargısal düzeni makyajlamaya çalışan bir akıl var. Gerçek bir reformdan bahsedebilmek için demokratik siyaseti ağır tahribata uğratan, özgürlükleri askıya alan, haksız tasfiyelere yol açan, yargının siyasal iktidarın aracı olduğu algısını güçlendiren uygulamaların son bulması ve adalet sisteminin düzeltilmesi, bir onarım sisteminin yaratılması gerekiyor. Partimizin bu konuda yıllardır ifade ettiği gibi bir yol temizliğine ihtiyaç var. Gerçek bir yargı reformunun yolu buradan geçiyor. Bunun için de AKP ve MHP’nin yargının üzerinden elini çekmesi gerekiyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin işletilmesi, yargının tam bağımsızlığının işletilmesi gerekiyor. Ama bütün bunlardan uzak bir akılla paket hakkı, hukuku ve adaleti çalan bir iktidarla karşı karşıyayız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da örtü yangını yerleşim yerine de sıçradı

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta musluktan su değil, kömür akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa