İzmir'de kayyum nöbeti devam ediyor: Seçim sonuçlarını korumak sorumluluğumuzdur

İzmir'de kayyum nöbeti bugün de SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde devam etti. Oturma eyleminde, "Seçim sonuçlarını korumak da aslında bir görev, sorumluluk olarak önümüzde duruyor" ifadeleri kullanıldı.

08 Temmuz 2024 21:25
Paylaş

İzmir'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Tevgera Jinên Azad (TJA)'nın başlatmış olduğu kayyum nöbeti bugün de SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde devam etti. Oturma eyleminin ardından EMEP İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar, EHP Meclis Üyesi Mizgin Sümbül ve DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın konuşma yaptı.

EMEP İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar, "Seçme ve seçilme hakkına kayyumlar üzerinden yürütülen bu saldırı halklar nezdinde hükümsüzdür. Daha önce seçim güvenliği, sandık güvenliği gibi pek çok sorumluluğa davet eden seçim öncesi tartışmalar varken şimdi seçim sonuçlarına sahip çıkmak ve seçim sonuçlarını korumak da aslında bir görev, sorumluluk olarak önümüzde duruyor" dedi.

"ORTAK BİRLEŞİK BİR MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK VE ÖRMEK ZORUNDAYIZ"

Çuhadar, "Bizler işçi ve emekçileriz. Hukuktan ekonomiye, sosyal yaşamdan eğitim yaşamına kadar çocuklarımızı tüm saldırılara karşı ortak birleşik bir mücadeledeyi büyütmek ve örmek zorundayız. Bir anlamda da kayyumlar bu saldırıların bir parçasıdır. Demokrasi için sandık ve seçimler önemlidir. Ama demokrasinin tek ayağı değildir" dedi.

EHP Meclis üyesi Mizgin Sümbül ise, "İktidardakiler, kayyum zihniyeti diyor ki ben senin iradeni tanımıyorum. Bunu bir kere değil defalarca yaptılar. Bunun için yürüyoruz, bunun için direniyoruz. Seçme ve seçilme hakkı, en temel anayasal hak korunsun diye Hakkari'de günlerdir haftalardır buralarda direniş sürüyor. Bugün Hakkari' de valiliğin önünde oturma eylemi yapan binlerce yoldaşımız bizi gururlandırıyor. Hepinize buradan selam yolluyoruz" dedi. 

"BU TÜRKİYE'DEKİ SEÇİM SİSTEMİNİ KALDIRMAYA YÖNELİK BİR DARBEDİR"

Son olarak konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ise, "Kayyumlar, Türkiye'nin demokratik halklarına müdahalesidir. Bu sadece bir gasp değil Türkiye'deki seçim sistemini kaldırmaya yönelik bir darbedir. O yüzden bu darbe karşısında güçlü olmalı, adalet için, barış için, özgürlük için mücadele etmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi oldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

29 Ekim Kadınları Derneği'nden oturma eylemindeki öğretmenlere ziyaret

SONRAKİ HABER

İstanbul’da kayyum nöbeti 29. gününde: Kaybedeceksiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa