08 Temmuz 2024 22:15

İstanbul’da kayyum nöbeti 29. gününde: Kaybedeceksiniz

İstanbul'da kayyuma karşı 29 gündür devam eden nöbet eyleminde, "Kayyım politikasında ısrar edenler kaybetmeye devam edecek" mesajı verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet eylemi 29’uncu gününde devam etti. Bugünkü eyleme çok sayıda kişi katıldı. "Kayyum defol" tişörtlerinin giyildiği eylemde, “Taksim Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyum defol!” pankartı açıldı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemerg’ê” ve “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” sloganları atıldı.

Eylemde ilk sözü DEM Parti Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Arif Yılmaz aldı. Normalleşme isteniyorsa demokratik, eşit bir yaşam olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Halklar bunu hak ediyor. Savaşa ve tekleştirmeye, terörize etmeye gerek yok. Kayyum politikası irade gaspıdır, çözümsüzlükte ısrardır. Bir daha çağrımızı yineliyoruz; ortak bir ülkede ortak bir yaşamı inşa edelim” diye konuştu.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Ardından DEM Parti Kağıthane İlçe Eş Başkanı Delal Eroğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Hakkari’den İstanbul’a, zindanlara kadar direnişin sürdüğüne dikkati çeken Eroğlu, “Bir yerde gasp varsa, haksızlık varsa alanlarda olmaya devam edeceğiz. Biz annelerimizin gözünün içine baktığımızda o direnişten güç alıyoruz. 29 gündür bu alana geliyoruz. Haklı bir mücadelemiz var, mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

"KAYBETTİNİZ KAYBEDECEKSİNİZ"

Sonrasında TJA Aktivisti Dicle Aşe söz aldı. Aşe, artık Kürt halkının kayyum politikalarına sessiz kalmayacağını belirterek, “Hakkari bizim onurumuzdur. Emin olun ki geri adım atmayacağız. Tek bir insanımız da kalsa burada o ışık yanar. Bunu bilin ki; Kürt eski Kürt değildir. Kürtler kendini yönetmek istiyor. Halk sizi istemiyor, siz kaybettiniz, kaybedeceksiniz” şeklinde konuştu.

Son olarak Barış Annesi Sabiha Bozan söz aldı. Bozan cezaevlerinde ve kayyuma karşı süren direnişi selamlayarak, “Biz kayyum istemiyoruz ve kayyumı göndereceğiz. Direnişimizle tecridi kıracağız” diye belirtti.

Eylem sloganlarla son buldu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de kayyum nöbeti devam ediyor: Seçim sonuçlarını korumak sorumluluğumuzdur

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliği, Eğitim-İş'in yapacağı yürüyüşü yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa