09 Temmuz 2024 10:39

Erdoğan, NATO zirvesi için ABD'ye gidiyor

Erdoğan, NATO zirvesi için ABD'nin başkenti Washington'a gidiyor. Erdoğan zirve kapsamında çok sayıda ikili görüşme de gerçekleştirecek.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi için ABD'nin başkenti Washington'a gidiyor.

Erdoğan, zirvenin ilk günü olan bugün 75’inci yıl için düzenlenecek anma programında yer alacak. Ayrıca Erdoğan, 32 üyeli ittifakın devlet ve hükümet başkanları toplantısına da katılacak.

Aynı günün akşamında ise liderler ve eşleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da vereceği akşam yemeğinde buluşacak.

Liderler, yarın NATO-Ukrayna Konsey toplantısı için bir araya gelecek.

Erdoğan zirve kapsamında çok sayıda ikili görüşme de gerçekleştirecek. Erdoğan’ın İsrail'in Gazze'deki katliamının durdurulması için atılacak adımları da gündeme getirmesi bekleniyor.

Saat 10.00'da Washington'a hareket eden Erdoğan Esenboğa Havalimanı'ndan açıklama yaptı.

Erdoğan, “Zirveden beklentimiz müttefiklerimizin milli güvenlik hassasiyetlerini gözeten, ittifak dayanışmasını güçlendiren neticelerin elde edilmesidir. Ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze'de, Filistin halkına yönelik katliamları gündeme taşıyacağız. Uluslararası camianın İsrail'i durdurmakta yetersiz kaldığını vurgulayacağız” dedi.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da Washington'a gitti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetemiz Yazarı İhsan Çaralan hakkındaki dava düştü

SONRAKİ HABER

Baraj gölünde kaybolan Muharrem'in cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa