09 Temmuz 2024 11:55

Arsuz'da iki mahalle halkı içtikleri kaynak suyundan hastanelik oldu

Hatay Arsuz'da iki mahalle halkı içtikleri kaynak suyundan rahatsızlanarak karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Olayın ardından sulardan numune alınıp, inceleme başlatıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dağdan kaynak suyunu yıllardır içme suyu olarak kullanan Arsuz’un Işıklı ve Tatarlı mahalle sakini 150 kişi, önceki gün karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastalar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. İki mahallede yaşayanlar, rahatsızlıklarının içme suyundan kaynaklandığı öne sürdü. Bunun üzerine suların içmek için kaynatılarak kullanılması gerektiği anons edildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra HATSU ekipleri de iki mahallenin suyundan numuneler aldı. Numune sonuçlarına göre, içme suyuyla ilgili tedbirler alınacağı kaydedildi.

ŞİKAYETLER AZALDI

Diğer yandan, şikayetlerle Arsuz Devlet Hastanesi'ne gelen mahalle sakinlerinin sayılarının azaldığı ifade edildi. Tedavide kullanılan ilaçların eczanelerdeki stoklarının da azalması nedeniyle bölgeye gerekli ilaçların gönderildiği belirtildi. HATSU ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin numunelerden çıkaracakları sonuç bekleniyor. (DHA)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Başörtülü öğrenciyi staja kabul etmediği iddiasıyla yargılanan okul yetkilisine 3 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...