09 Temmuz 2024 12:08

İzmir'de gümrükte rüşvet operasyonu: 77 gözaltı

İzmir'de Aliağa Gümrük Müdürlüğü ile bazı gümrük müşavirliklerine yönelik rüşvet operasyonu başlatıldı. Operasyonda 16'sı kamu personeli 77 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa Gümrük Müdürlüğü'ndeki bazı çalışanların rüşvet alıp, görevi kötüye kullandıkları iddiaları üzerine harekete geçti. Bu kapsamda Aliağa Gümrük Müdürlüğü ile bazı gümrük müşavirliklerine, bu sabah operasyon düzenlenip, arama başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, 139 şüphelinin bulunduğu, 78'i hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. Polisin bu sabah düzenlediği operasyonda 16'sı kamu personeli 77 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 1'inin ise yurt dışında bulunduğu belirtildi.

Öte yandan 139 şüpheli arasında 17 gümrük memuru, 1 Türk Standardları Enstitüsü (TSE) personeli, farklı gümrük müşavirliği firmalarından toplam 35 personel ile 40 şirket ortağı ve yöneticisinin bulunduğu kaydedildi.

BİLGİSAYARLAR İNCELENECEK

Yaklaşık 8 ay önce gelen bir ihbar üzerine yapılan teknik ve fiziki takip sonrası başlatılan operasyonda, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gümrük Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlarda yerinde kopyalama/imaj işlemi yaptığı belirtildi. (DHA)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenledi

SONRAKİ HABER

CHP’li Pala: Sağlık Bakanlığının uyuşturucuyla mücadele eylem planı nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa