09 Temmuz 2024 14:13

Balcalı Hastanesi sağlık emekçileri: Nöbet ücretleri ile performans ödemeleri yatırılsın

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri, nöbet ücretleri ile performans ödemelerinin yatırılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

SES Adana Şubesi, Balcalı Hastanesi'nde çalışan asistan doktorların nöbet ve diğer ek ödemelerdeki gecikmelere dair basın açıklaması düzenledi. Balcalı Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamayı SES Balcalı Hastanesi Asistan Temsilcisi Dr. Mehmet Kanık okudu.

Asistan hekimler olarak özverili çalışmalarının karşılığını istediklerini belirten Dr. Kanık, nöbet ücretlerinin ödenmesini, performans ücretinin yükseltilmesini istedi. Kanık, Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde canla başla çalışan asistan doktorların, yeri geldiğinde doktor, hemşire, personel, hatta hasta sedyelerini çeken görevli olarak görev yaptığını, ancak hak ettikleri değeri görmediklerini söyledi.

“PARANIN BAŞKA GİDERLERE HARCANDIĞINI ÖĞRENİYORUZ”

Aylardır nöbet ücretleri ve ek ödeneklerin zamanında ödenmediğini ifade eden Kanık, asistan hekimler olarak yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi; "Bu yılın ocak ayına kadar ek ödemeler ve nöbet ücretleri en geç ayın 20'si gibi hesabımıza geçerdi. Planlarımızı, ödemelerimizi, kredilerimizi bu tarihe göre planlamıştık; fakat ocak ayından beri bu ödemeler hep ileri tarihe kaydırılmaya başlandı. 3-4 ay önce önceki başhekimimiz Hafize hocamızın kapısına geldik. Kendisi bizimle konuşma tenezzülünde bile bulunmadı. Başhekim yardımcısı Mustafa hocamız bizle diyaloga geçti ve ödemelerin zamanında yatırılmaya çalışılacağını belirtti. O zamandan bu zamana değişen hiçbir şey olmadı, aksine her şey daha da kötü hale geldi."

Mayıs ayına ait nöbet paralarının hâlâ hesaplarına yatırılmadığı için mağdur olduklarını ifade eden Kanık, “Mağduruz ama hâlâ köle gibi çalışmaya da mahkumuz. Yönetimle konuştuğumuzda ya maliyeden para gelmediği ya gelen paranın bankada bekletildiği veya gelen paranın nöbet için değil de başka giderlerde kullanıldığı cevabını alıyoruz. Bunlar asla kabul edilebilir durumlar değil" dedi.

“PERFORMANS ÖDEMESİ YÜKSELTİLMELİ”

Adana Şehir Hastanesi ile Balcalı Hastanesi arasındaki performans ücreti farkına da dikkat çeken Kanık, “Adana Şehir Hastanesi hemen dibimizdeki komsu eğitim araştırma hastanemiz. İki hastane arasındaki performans ücreti farkı kabul edilemez düzeylerde seyretmekte. En son 3 yıl önce bize yapılan performans düzenlemesinden sonra tekrar bir iyileştirme yapılmadı. Bu da aynı görevi yapan meslektaşlarımızla aramızda ciddi performans ödemesi farkına neden olmakta” diye konuştu.

Ayrıca deprem ödeneği taleplerinin karşılanmamasına da değinen Kanık, “Bizler deprem döneminde hastanelerde gece gündüz mesai yaptık, gece gündüz ameliyatlara girdik, ailemizi evde yaşadığı psikolojik yükle baş başa bıraktık işimize geldik. Balcalı Hastanesi çalışanlarına deprem ödeneğinin ödenmemesi kabul edilemez” dedi.

“NÖBET VE PERFORMANS ÖDEMELERİ YATIRILSIN”

Dr. Mehmet Kanık, Balcalı Hastanesi asistan doktorlarının taleplerini şu şekilde sıraladı;

  • Nöbet ücretlerinin ve performans ödemelerinin ayın 20'sinden önce yatırılmasını, yatırılmasında aksaklığa neden olan tüm durumlar için çözüm üretilmesini talep ediyoruz.
  • Rektörlük ile görüşülerek performans ödemelerinde yeni bir iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz.
  • Deprem ödenekleri için ciddi bir adım atılmasını, yetkililerle görüşülerek çözüm üretilmesini talep ediyoruz.

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan tahvil ihracı için 4 finans kuruluşuna yetki

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: Avrupa'da protesto hakkı saldırı altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa