09 Temmuz 2024 13:46
Son Güncellenme Tarihi: 09 Temmuz 2024 21:27

CHP'den zam protestosu: Ülke genelinde ışıklar açılıp kapatılmaya başlandı

Grup toplantısında konuşan Özgür Özel, ücretlere zam talebi için akşam saat 21.00'da ışıkları açılıp kapatılmaya başlandı.

Fotoğraf: Ömer Taha Çetin/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisini haftalık Meclis toplantısında gündeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam isteyenleri akşam saat 21.00'da ışıkları açma kapama eylemine çağırdı. Özel'in talebine karşılık 21.00'da ışıklar açılıp kapatılmaya başlandı.

CHP Grubu "asgari ücretliler ve emeklilere zam yapılması" amacıyla Meclis Genel Kurul'da ışık açma ve kapatma eylemi yaptı.

Özel'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Sivas'ta daha acı yanarken, Madımak katliamında daha ateş soğumamışken yüreğimize bir ateş daha düştü. Öyle bir plan vardı ki, sanki Sivas'taki canlar ve o canların ölümünden canı yananlar, güya bir başka yerdeki bir acıya duyarsız kalacaklardı, hatta birilerinin zihin altına 'misilleme' gibi kazınacaktı. Bu sefer Erzincan Başbağlar'da 28'i kurşuna dizilerek, 5'i köyü bütün evleri ateşe verildiği için yanarak, yine 33 kişi öldü. Sivas'ta semaha duranları yaktılar diye, orada camiden çıkanları kurşuna dizdiler, evleri yaktılar. Ve bir tek amaç vardı, Türkiye'de bir mezhep çatışmasını tetiklemek, insanlar arasına nifak tohumları saçmak, kutuplaştırmak ve bu ülkeyi bir zaafiyet içinde bırakarak kolayca ele geçirmek. Sivas'ı yakan zihniyet ne kadar kara, ne kadar kötü, alçaksa; Başbağlar'ı da kurşuna dizip yakanlar aynı kötülükte, aynı alçaklıktadır. Türkiye'de Aleviler ile Sünniler, Türklerle Türkler kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışan kim varsa da kalleştir. Tüm Türkleri, Kürtleri, Alevileri, Sünnileri birlikte selamlıyoruz. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Aleviler ile Sünnilerin kardeşliği."

"AYM 'KADIN SOYADINA KENDİ KARAR VERİR' DİYOR"

"Meclis'te bugünlerde Torba Yasa'da kadının soyadı ile ilgili düzenleme var. AYM hangi soyadını kullanacağına kadın karar verir diyor. Bunun üzerine AK Parti şunu diyor, Kadın kocasının soyadını kullanır fakat isterse kendisininkini de kullanır. Kadınların anayasal kazanımını tekrar ellerinden almaya çalışıyor. Avrupa'da hiçbir yerde kalmamış bu uygulamayı kullanmaya çalışıyorsunuz. Devlet olarak sana ne kadınlar kendi karar verir."

MEB BAKANINA TEPKİ

"2002'de Erdoğan Ecevit'te "68 bin öğretmeni atamayacaksan niye okuttun" dedi ya bugün 1 milyon. Yusuf Tekin büyük bir suç işledi. 1 milyonu öğretmenin diplomasına kapkaç yapacaklar. 1 milyon kişiye diploma vermiş olmadı çocuklar diyorlar. Atanamayan öğretmenin diplomasına el koymak en büyük emek hırsızlığıdır. Öğretmen adayı 1 milyon kişi, 20 bini 2 yıl boyunca fanusta. Bakalım reisimize bağlı mı, 4 parmakla mı selam veriyor, 5 parmakla mı? Yusuf Tekin şöyle dedi: Kanunu hazırladık, saraya sunduk yakında milletvekillerinin imzasına açılacak. Yusuf Tekin'e bu evlatlarımızın geleceğini yedirmeyeceğiz."

"ZAM YAPARSAN GEÇİM OLUR, ZAM YAPMAZSAN SEÇİM OLUR"

"Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur. Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Türkiye bu akşam saat 21.00'da ayağa kalk. Evlerinde yanan ışıkları eğer zam istiyorsan, çaya buğdaya kayısıya, fındığa, darıya, üzüme, narenciyeye fiyat istiyorsan asgari ücret artsın emekli maaşı asgari ücret kadar olsun istiyorsan. Işıkları yakın ışıkları kapatın. Uzaydan görünecek. Kendinizi gösterin. Zam isteyenler bizimle olsun."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü: Avrupa'da protesto hakkı saldırı altında

SONRAKİ HABER

Yazar Mediha Ünver ve Gülbahar | Romanın dili ile karakterlerine ruh üflüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa