09 Temmuz 2024 14:41

SES, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde yetki aldı

SES, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yetki mücadelesini kazandı.

Fotoğraf: Kenan Çetin/Evrensel

Reklam

KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yetki mücadelesini kazandı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde TİS yetkisi üye sayısı çok olan SES’e verilmeyerek, hukuksuz bir şekilde Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen’e verilmiş, sağlık emekçileri yetki gaspına karşı çeşitli eylemler düzenlemişti.

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen yıl mayıs ayında yapılan yetki toplantısında Başhekimlik, İl Sağlık Müdürlüğü görüşünü ileri sürerek yetkiyi yandaş sendika Sağlık-Sen’e vermişti. Hastane Başhekimliği, Sağlık-Sen’den istifa ederek SES'e geçen üyelerin üyeliklerini kabul etmeyerek yetkiyi hukuksuz bir yöntemle Sağlık-Sen’e vermişti. SES hem yetkiye itiraz etmiş hem de sorumlular hakkında sendikal hakların gasbedilmesi ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

 YETKİ TESPİTİNDEKİ HUKUKSUZLUK TESCİLLENDİ 

Ankara 4. İş Mahkemesi’nin bugün verdiği karar ile birlikte Seyfi Demirsoy'da SES'in yetkili sendika olduğu ispatlanmış oldu. Konu ile ilgili görüştüğümüz SES İzmir 1 Nolu Şube Üyesi Hava Akcan, 2023 yılı Mayıs'ında yapılan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Personel Daire Başkanı Şaban Koç’un da yer aldığı yetki tespit toplantısında haksız hukuksuz yere iş yeri yetki haklarının gasbedildiği bir dönem yaşadıklarını hatırlattı. 

Akcan, yetkililer hakkında yaptıkları sendikal haklarının engellenmesi yönündeki suç duyurusu davalarının devam ettiği bilgisini verdi. Akcan, "Yetki hakkına ilişkin yaptığımız itiraz ise nihayet bugün sonuçlandı. Verilen mahkeme kararı ile birlikte Buca Seyfi Demirsoy Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yetkili sendikanın SES olduğu kanıtlanmış oldu" dedi. 

Mahkeme kararı ile o dönem hastane çalışanlarının sendika seçme haklarının engellendiğinin ve "malum sendikanın" idari kadroları kullanarak Sağlık Müdürlüğü’nü de devreye sokarak çalışanlar üzerinde yapmış olduğu baskı mobbingin tescillenmiş olduğunu sözlerine ekledi.

“HÂLÂ ÇALIŞANLAR ÜZERİNDE BASKI KURULMAYA ÇALIŞILIYOR” 

Son bir yılda ise hâlâ çalışanlar üzerinde baskı kurmaya devam eden, çalışanlara "Bize üye olmazsanız sizi istediğiniz yerde çalıştırmayız, bize geçerseniz rahat edersiniz" gibi söylemlerde bulunan ve Sağlık Sen'in yönetim kadrosunda yer alan bir kişinin hastane idaresi yönetiminde olmasının mobbingin en büyük kanıtı olduğunu dile getirdi.

Önceki dönemlerde yer alan diyalog yolunun dahi sendikalarına kapatıldığını belirten Akcan, "Yapılan her türlü sistemsel eksiklikleri kişisel algılayan bir hastane idaresinde ve iş yerinde sendikal mücadelemizi vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışanın yanında olmaya devam edeceğiz. Sağlık politikalarına ilişkin sözümüz ve eylemselliğimizle birlikte iş yerinde iş barışının sağlanması ve sağlıklı çalışma koşulları için mücadelemiz sürecektir" dedi. (İzmir/EBRENSEL)

Reklam