09 Temmuz 2024 14:42

İsrail saldırılarında can kaybı 38 bin 243'e çıktı

İsrail'in 277 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 38 bin 243'e çıktı. İşgal ordusunun mülteci kamplarına gerçekleştirdiği saldırılada çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 50 artarak 38 bin 243'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 277 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 50 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 130 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 243'e, yaralananların sayısının da 88 bin 33'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

MÜLTECİ KAMPINA SALDIRI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'nda sivillerin toplandığı bir alana düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. 

Aksa Şehitleri Hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Bureyc Mülteci Kampı'ndaki Ebu Rasas yolu kavşağında bulunan sivilleri vurdu. 

Saldırıda 4'ü çocuk, biri kadın olmak üzere 7 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda Filistinli de yaralandı. 

Hastaneye kaldırılan yaralılar arasında çocukların da bulunduğu, bazılarının durumlarının kritik olduğu kaydedildi.

BM: GAZZELİLER GÜVENLİ OLMAYAN BÖLGELERE GÖÇ EDİYOR

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Gazze’de boşaltılmasını istediği yerlerde yaşayan ailelerin güvenli olmayan ve yıkılan bölgelere göç etmek zorunda kaldığını duyurdu.

UNRWA’nın X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından, yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de Filistinlilerin 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları nedeniyle zorla yerinden edilmelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail’in yeni tahliye uyarısı sonrası Gazze’deki ailelerin bulundukları bölgelerden zorla göç etmeye devam ettiği vurgulandı.

Yerinden edilen Filistinlilerin gidecekleri güvenli bir yer olmadığının altı çizilen açıklamada, “Gazze Şeridi boyunca bombardımanlar devam ediyor, insanlar patlamamış mühimmatların tehdidine rağmen yıkılan alanlara geri dönmek zorunda kalıyor” ifadelerine yer verildi.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki Filistinlilerin yaklaşık 1,9 milyonu zorla yerinden edildi.

Daha önce Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'a sığınan Filistinlileri defalarca yerinden eden İsrail, dün de kuzeyde yer alan bazı mahallelerdeki Filistinlilerden bulundukları bölgeleri tahliye etmeleri için uyarmıştı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan paylaştığı haritalı mesajında, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Sabra, Rimal, Tel el-Hava ve Derac mahallelerindeki bazı bölgelerin boşaltılmasını istemişti. (DIŞ HABERLER)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

SES, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde yetki aldı

SONRAKİ HABER

ÖMK'ye karşı Meclise yürümek isteyen eğitim emekçilerine polis müdahalesi: 11 öğretmen gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...