09 Temmuz 2024 14:46
Son Güncellenme Tarihi: 09 Temmuz 2024 23:40

ÖMK'ye karşı Meclise yürümek isteyen eğitim emekçilerine polis müdahalesi: 11 öğretmen gözaltına alındı

Meclis'te görüşülen ÖMK'ye karşı MEB önünden Meclis’e  yürümek isteyen Eğitim Sen üyesi eğitim emekçilerine polis müdahale etti. Eğitim Sen barikat açılana kadar süresiz eylem kararı aldı.

Fotoğraf: ANKA'nın paylaştığı bir videodan ekran görüntüsü alınmıştır.

Paylaş

Meclis Genel Kurulda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanununa (ÖMK) karşı MEB önünden Meclis’e yürümek isteyen Eğitim Sen üyesi eğitim emekçilerine polis müdahale etti. Polisin gazlı müdahalesine rağmen dağılmayan eğitim emekçileri MEB önünde bekleyişini sürdürüyor. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak saat 17:00 ye kadar barikat açılmazsa süresiz eyleme devam edeceklerini ve tüm örgütlerine Ankara’ya gelmeleri için çağrı yapacaklarını açıkladı. Irmak barikat açılıncaya kadar MEB önünde süresiz eylem yapacaklarını söyledi.  

Eğitim Sen, bugün Meclis Genel Kurulunda görüşülecek olan ÖMK'ya karşı MEB önünde bir araya geldi. Eğitim emekçileri “Tarikata değil eğitime bütçe”, “Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Tayyip’in öğretmeni olmayacağız”, “Hükümet yaşamınla başına çal”, “Direne direne kazanacağız”, “Öğretmen düşmanı ÖMK’ye hayır” sloganları ile ÖMK’ye tepki gösterdi.

EĞİTİM SEN ÜYELERİNE POLİS MÜDAHALESİ

23.00 saatlerinde Eğitim-Sen üyeleri TBMM'ye doğru yürüyüşe geçti. Polis dağılın uyarısı yaptı. TBMM'ye yürüyen Eğitim-Sen üyelerine polis müdahale etti ve Kızılay'da ablukaya aldı.

TBMM'ye yürüyen öğretmenlere müdahale eden polis 11 öğretmeni gözaltına aldı.

POLİS MEB ÖNÜNDE BARİKAT KURDU

Eğitim emekçileri Meclis önüne yürümek isteyince çok sayıda polis MEB önünde barikat kurdu. Eğitim emekçileri “Öğretmene değil, çetelere barikat” sloganlarıyla barikatın açılması için direndi, barikata yüklendi.

Eğitim emekçilerinin barikatın açılması ısrarı üzerine polis eğitim emekçilerine müdahale etti. Müdahale sırasında bir kadın gazeteci ayağından yaralandı.

Eğitim emekçileri polis müdahalesi ve yoğun yağmura rağmen alanı terk etmeyerek sloganlar eşliğinde direnişi sürdürüyor.

İKİNCİ MÜDAHALE

Polisin müdahalesi sonrası bir araya gelen eğitim emekçileri sloganlar eşliğinde eylemini sürdürürken ikinci kez polis müdahalesine maruz kaldı, polis müdahale sırasında eğitim emekçilerinin üzerine gaz attı. Müdahale sırasında barikata yüklenen 2 kişinin gözaltına alındığı bildirilirken müdahale sonrası eğitim emekçilerinin bekleyişi sürüyor. 

MEB ÖNÜNDE SÜRESİZ EYLEM KARARI

Direniş sürerken bir açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak barikatlar açılıncaya kadar tüm örgütle birlikte MEB önünde süresiz eylem yapacaklarını söyledi. 

Irmak sözlerine şöyle devam etti; "Mecliste anti demokratik bir kanunun görüşmeleri devam ederken önümüze de anti demokratik bir barikat kurdular. Bu barikat açılmazsa bütün örgütümüzü buraya çağırıyoruz yarın. Bize kurulan bu barikatı da Mecliste bizim için anti demokratik bir şekilde oluşturmaya çalışalan kanunu da yarın gelecek kitlemizle birlikte aşacağız. Eğer bu barikat beşe kadar açılmazsa, örgütümüzü buraya çağırıyoruz, örgütümüz gelene kadar da süresiz bir şekilde burda oturuyoruz buradan ayrılmıyoruz arkadaşlar.”

Açıklamaya DEM Parti Milletvekili Özgül Saki, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Başkanı Ayfer Koçak, KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, Emek Partisi İl Başkanı Rüstem Kahraman, TÜM-BEL SEN MYK üyesi Bülent Türkmen, Tarım Orkam Sen MYK üyeleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) MYK üyeleri ile Eş Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın ile SEP üyeleri destek veriyor.

(Ankara/EVRENSEL)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

İsrail saldırılarında can kaybı 38 bin 243'e çıktı

SONRAKİ HABER

Buca Belediyesinde mücadele olanakları: Temizlik işçilerinin çıkmazları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...