09 Temmuz 2024 16:22

Scholz, Ukrayna'ya daha fazla patriot verilmesini istedi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO Liderler Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada Ukrayna'ya daha fazla Patriot hava savunma sistemi verilmesi çağrısı yaptı.

Olaf Scholz, 2 Temmuz'da Polonya ziyareti kapsamında düzenlediği basın toplantısında konuştu | Fotoğraf: Magdalena Chodownik/AA

Paylaş

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya üç Patriot hava savunma sistemi sağladığını ve başka ülkelerin de bu sistemleri sağlamasını istedi.

Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesi Berlin-Brandenburg Havalimanında konuşan Scholz, Ukrayna'ya destek verilmesini istedi ve Ukrayna'nın yanında olacaklarını yineledi.

Diğer ülkelerden Ukrayna'yı askeri olarak desteklemelerini isteyen Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya hava savunması için üç Patriot hava savunma sistemi verdiğini söyledi ve "Diğer ülkelerden de daha fazla Patriot sistemi gelmesini ümit ediyoruz." dedi.

BIDEN'IN SAĞLIK DURUMU

Scholz, bir gazetecinin, sağlık durumu tartışılan ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahibi olarak NATO Zirvesi'nde zorlanacağından endişe duyup duymadığına ilişkin sorusuna da "Hayır, öyle bir kaygım yok. ABD Başkanı ile yaptığım birçok görüşmeden, bu zirveye bizimle birlikte çok iyi ve çok net bir şekilde hazırlandığını biliyorum." yanıtını verdi.

NATO Zirvesi için hazırlanan ve alınacak kararların çoğunun Almanya ve ABD arasında istişare edilerek geliştirildiğini söyleyen Scholz, zirvenin başarılı geçeceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Su seti patladı: Yüzlerce hayvan baraj suyuna kapıldı

SONRAKİ HABER

AB ülkeleri büyükelçileri, Macar lider Orban'ın dönem başkanlığını görüşmek için toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa