09 Temmuz 2024 16:13

Emekçiler hayatını kaybeden mesai arkadaşlarını andı

Karşıyaka Belediyesi’nde çalışırken borçları nedeniyle yaşamına son veren Tüm Bel Sen İşyeri Temsilcisi Selçuk Birdi için işyeri önünde anma töreni düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Geçtiğimiz cumartesi günü borçları nedeni ile yaşamına son veren Karşıyaka Belediyesi İşyeri Temsilcisi Selçuk Birdi için Tüm Sen 2 Nolu Şube işyeri önünde bir anma etkinliği düzenledi.

Anma etkinliğine Birdi’nin Belediyede çalışan mesai arkadaşları, Tüm Bel Sen üyesi kamu emekçileri, Tüm Bel Sen 1 ve 2 Nolu Şube Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Genel İş 8 No’lu Şube yönetici ve işyeri temsilcileri katıldı.

Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Nihat Filiz anmada yaptığı konuşmada, bazı anlarda kelimelerin kifayetsiz kaldığını dile getirerek, yaşanan derin ekonomik krizin aileleri dağıtıp insanları yaşamdan kopardığını ifade etti. “Selçuk arkadaşımız güler yüzlü bir arkadaşımızdı. O güler yüzünün arkasında ise yaşadığı acıları gizlemiş. Bir kâğıt parçasını arkasında bırakarak aramızdan ayrılıp gitti. Keşke birkaç arkadaşını arasaydı da onlarla dertleşse idi. Keşke bunu yapmasaydı. Umuyoruz ki Selçuk Birdi arkadaşımız son olur, ışıklar içinde uyusun” diyen Filiz, Karşıyaka Belediyesine, belediye emekçilerine, Tüm Bel Sen örgütüne başsağlığı diledi.

MORALİNİN EN İYİ OLDUĞU DÖNEM SENDİKAL MÜCADELE DÖNEMİYDİ

Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Selçuk Birdi’nin çalışma arkadaşı Fırat Belen de yaptığı konuşmada, Birdi’nin Karşıyaka Belediyesi’nde yürütülen emekçilerin alınteri mücadelesine koşulsuz, şartsız, inatla bağlanmış birisi olduğunu belirtti. Belen, “4-5 yıl önce işyeri delege seçimlerini yaptığımız dönemde bizlerle ilgili karalama ve iftira kampanyası yürütülürken kendiliğinden görev edinip gelip bize işyeri temsilcisi olmak istediğini iletmişti. Gönüllü olarak bu mücadelenin bir kenarından tutmuş hatta en ilerisinden tutar hale gelmiş bir arkadaşımızdı” dedi.

Bugün kentin sağında solunda emekleri için mücadele eden binlerce insan olduğuna dikkat çeken Belen, “Karşıyaka belediyesinde geçen yıl verdiğimiz mücadele bu anlamda bu büyük mücadelenin küçük bir kıvılcımı olarak tanımlanabilir. Selçuk o kıvılcımı çakanların başında geliyordu. Yorulduğu zamanlar oldu. Kızdığı zamanlar oldu. Umutsuzluğa kapıldığı zamanlar oldu. Ama mücadele etmekten geri durmadı. Son anına kadar yaşadığı tüm sorunlara rağmen günlük yaşamında en diri durduğu yer en moralli olduğu yer gerçekten de burada verdiği sendikal mücadele idi. Yaşadığı sıkıntı ve sorunlar onu aramızdan aldı” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler ile bunlara sebep olanları bildiklerini belirten Belen, “Kimse bu ölümü sıradan bir ölüm diye tarif edemez. Bizler bu tür sıkıntıların yaşanabileceğini yıllar öncesinde biliyorduk. Böyle bir son hiçbir emekçi için, hiçbir insan için dilemiyoruz, istemiyoruz. İnsanların yoksullaşmasına, yoksullaştırılmasına karşı mücadele ederek, yan yana gelerek aşabileceğimizi biliyoruz, bunun için daha da ileriden mücadele edeceğiz” dedi. Selçuk Birdi çalışma arkadaşları tarafından alkışlanarak uğurlandı.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB ülkeleri büyükelçileri, Macar lider Orban'ın dönem başkanlığını görüşmek için toplanacak

SONRAKİ HABER

Bodrum'da orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa