09 Temmuz 2024 17:05

"ESP’yi taradım" diyen Doğukan Çep’e suç duyurusu 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sinan Ateş cinayeti davasında, Doğukan Çep’in ESP binasına saldırıyla ilgili itirafları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. 

ESP logosu

Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde “ESP Maltepe İlçe Binasına ben saldırdım, Cebrail Günebakan’ı ben yaraladım, ESP’lileri ben taradım” demişti. ESP bu itirafların ardından suç duyurusunda bulundu.

ESP'den yapılan açıklamada "Ülkücü faşist Doğukan Çep, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti önünde 1-5 Temmuz tarihleri arasındaki duruşmada devlet adına işlediği suçları açıklarken, ‘Devlet adına ESP’lileri vurdum’ dedi. Doğukan Çep’in bu itirafları nedeniyle; partimize dönük olarak İstanbul Gülsuyu Mahallesi’nde 2013 yılında gerçekleşen saldırılar hakkında yeniden suç duyurusunda bulunduk ve Çep hakkında yargılama başlatılmasını talep ettik. Bu tetikçileri, işledikleri suçları ve onları cezasızlık zırhıyla koruyan, aklayanları biliyor, tanıyoruz. Bu sistematik terörle mücadele ederek bugünlere geldik, mücadelemize de devam edeceğiz. Yargı makamlarına yansımış bu beyanlar karşısında da hukuki sürecin takipçisi olacak; çetecilerin suçlarını teşhire devam edeceğiz. Demokratik kamuoyunu ve basını bilgilendiriyor, sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz.” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CPJ: Gazze’de gazeteciler için tarihin en ölümcül dönemi

SONRAKİ HABER

Giresun'da şehir içi ulaşıma zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...