10 Temmuz 2024 04:38

Elektrik altyapıları yenilensin

“Ya elektrik yok ya da düşük enerji veriliyor mahallemize. Yapılan hiçbir şikayet karşılığını bulmuyor. 1987 yılında gelen elektrik hattımız ilk günkü gibi yerinde duruyor.”

Fotoğraf: Elif Ekin Saltık/Evrensel

Paylaş

Cuma GÜLEÇ
Kısas Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bu mektubu 21. yüzyılın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının gölgesinde kalmış, nüfusu 10 bini aşmış Urfa’nın Kısas Mahallesi’nden yazıyorum. Türkiye’nin en büyük barajlarından biri olan Atatürk Barajının sadece 60, 70 km uzağında kalan mahallemizde elektrikler yok. DEDAŞ’ın saçma sapan, iş bilmez yönetimi enerji dağıtımı konusunda çokça başarısız. Bu başarısızlık bizleri ekonomik sıkıntılar içerisinde daha da sıkıntıya sokuyor. Neredeyse her hafta bir evin buzdolabı, çamaşır makinesi gibi temel kullanım eşyalarımız bozuluyor, kullanılamaz hale geliyor. Ya elektrik yok ya da düşük enerji veriliyor mahallemize. Yapılan hiçbir şikayet karşılığını bulmuyor. 1987 yılında gelen elektrik hattımız ilk günkü gibi yerinde duruyor. Oysa ki o zamanlar bir köy olan mahallemize ilk elektrik hattı çekildiğindeki hane sayısı ile şimdiki hane sayısı arasında 10 kat fark var. Yapılan yenileme, tamirat gibi ihalelere Kısas eklenmiyor. Mahalle halkı olarak bunun bilinçli yapıldığı kanaatindeyiz. Yıllardan beri köyümüzde DEDAŞ’ın yaptığı tek çalışma elektrik saatlerinin direğe alınması işi oldu.

Mahallede yaşayanlar olarak yetkililere çağrımızdır: Bir an evvel mahallemize gelen elektrik altyapısının yenilenmesini istiyoruz. Elektrik kesintilerine ve elektrik verildiğinde düşük voltajlı elektrik verilmesine bir an evvel son verilmesini istiyoruz.

 

ÖNCEKİ HABER

Barajlara yakın, elektriğe uzak

SONRAKİ HABER

Urfalı tekstil işçisi İsmail: Benim insanca yaşama hakkım yok mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa