09 Temmuz 2024 19:12

Adalar’da 4. Sinemada Film Festivali başlıyor

Yaz aylarında sinemayı Adalar’a taşıyan “Sinemada”, bu yıl 12-21 Temmuz tarihlerinde 4. Sinemada Film Festivali adıyla gerçekleşiyor.

Fotoğraf: 4. Sinemada Film Festivali afişi

Paylaş

Yaz aylarında sinemayı Adalar’a taşıyan “Sinemada”, bu yıl 12-21 Temmuz tarihlerinde 4. Sinemada Film Festivali adıyla gerçekleşiyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından Film Koop iş birliğiyle düzenlenen festivalde Büyükada Atatürk Meydanı, Büyükada Taş Mektep ve Heybeliada Pazar Meydanı hem çocuklar hem de yetişkinler için son yılların öne çıkan yerli ve yabancı yapımların gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

Program 12 Temmuz’da Büyükada Taş Mektep’te Yönetmen Vuslat Saraçoğlu’nun ödüllü filmi “Bildiğin Gibi Değil”in gösterimi ve devamında Saraçoğlu’nun söyleşisiyle başlıyor. Heybeliada Pazar Meydanı’nda ise macera dolu animasyon filmi “Ainbo: Amazon’da Büyük Macera”nın gösterimi gerçekleşecek.

FİLM GÖSTERİMLERİ VE SÖYLEŞİLER

Festival kapsamında “Bildiğin Gibi Değil”, “Mucize Aynalar”, “Sanki Her Şey Biraz Felaket”, “Oyuncaklar Firarda”, “80 Günde Devri Âlem”, “Karganın Uykusu”, “Aniden”, “Tavuri”, “Faruk”, “Ainbo: Amazon’da Büyük Macera”, “8x8”, “Cam Perde”, “Öğretmenler Odası”, “İlgi Alanı”, “Rodakis’i Ararken”, “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir”, “Sanatoryum”, “Sararmış Yapraklar”, “Tereddüt” ve ”Umudunu Kaybetme” adlı filmler izleyicilerle buluşacak. Yerli yapımların gösterimlerinin ardından gerçekleşecek söyleşilerde ise izleyiciler, film ekibine sorularını yöneltme imkanı bulacaklar.

Festival kapsamında Yönetmen Yeşim Ustaoğlu ve Oyuncu Mert Fırat bir ustalık sınıfı (master class) düzenlerken, Prof. Dr. Nevzat Kaya da Sefa Öztürk moderatörlüğünde “Topografyalar veya Film ve Mitos” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

GENÇ SİNEMA ATÖLYESİ

Yönetmen Hüseyin Karabey’in 18-25 yaş arasındaki gençler için düzenlediği üç günlük atölye çalışması, 16-17-18 Temmuz’da Büyükada Taş Mektep’te gerçekleşecek. Gençlerin, seyretmenin ötesine geçerek sinema yapma şansı yakalayacağı atölyede Karabey ilk olarak sinemanın temel ilkelerini anlatacak. Katılımcılar, kurgu, yönetmenlik, senaryo, yapım ve oyunculuk süreçlerine dair teorik dersin ardından kendi yazacakları senaryoları eğitmenlerinin gözetiminde ve ada sınırları içerisinde çekecek, kurgulayacak ve gösterimini yapacaklar. Katılımın 20 kişilik kontenjanla sınırlı olduğu atölye çalışmasına, İBB Kültür sosyal medya hesaplarından duyurulacak link üzerinden başvuru yapılabilir.

ÇAY SAATİ SÖYLEŞİLERİ

Çay Saati Söyleşileri, 16-17-18 Temmuz’da üç gün boyunca sinemacılarla seyircileri Büyükada Taş Mektep’te buluşturacak. Yönetmen Hüseyin Karabey, Oyuncu Reyhan Özdilek ve Yönetmen Vuslat Saraçoğlu’nun konuk olacağı söyleşiler, sinemanın özel anlarına ve anılarına uzanan bir yolculuk sunacak.

İstanbul Şehir Hatları, sinema günlerini kapsayan 9 gün boyunca Adalar’a özel sefer düzenleyecek. Sinemaseverler, 12-21 Temmuz tarihleri arasında saat 23.15’te Büyükada-Heybeliada seferini yapacak olan vapuru kullanabilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi: "Başka evlatlarımız katledilmesin diye mücadele ediyoruz"

SONRAKİ HABER

PTT Başmüdürü’ne kral sofrası, işçiye 3 dakika baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa