09 Temmuz 2024 21:48

İstanbul’da kayyum nöbeti: Mücadele sürecek

Şişhane’deki kayyum nöbetinde, “Kayyum, insanca yaşam mücadelesini gasbetmek demektir” denilerek mücadelenin süreceği mesajı verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Hakkari Belediyesine kayyum atanması üzerine Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet eylemi 30’uncu gününde devam etti. "Kayyum defol" tişörtlerinin giyildiği eylemde, “Taksim Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyum defol!” pankartı açıldı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemerg’ê” ve “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” sloganları atıldı.

'GASPI KABUL ETMEYECEĞİZ'

Eylemde ilk söz alan Van Çatak  Derneği Başkanı Sebahhatin Yavuz, seçilmişlere karşı yapılan gaspı kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. Yavuz, "Sivil toplum örgütleri olarak herkesin bu zihniyete ve kayyumlara karşı durması, seçilmişlere yapılan bu kınamaya katılması lazım" çağrısı yaptı.

'EZİLENLERİN YANINDAYIZ'

Ardından söz alan Ağrı Dernekleri Federasyonu Başkanı Şeraffetin Öztürk, dernek olarak ezilenlerin yanında olduklarını söyledi. Öztürk, "Başından beri karşılaştığımız zorluklara rağmen, geçmiş dönemden bu döneme kadar hep savaştık ve ezilen halkların yanında olduk. Bundan sonra da bu mücadelemize devam edeceğiz. Bu haksızlıkları kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" diyerek, tepki gösterdi.

'NE İLK NE SON OLACAK'

Son olarak konuşan Devrimci Tekstil İşçiler Sendikası ( Dev-Tekstil) üyesi Gülnur İnce, kayyum nöbetinin ne ilk ne de son olacağını söyledi. İnce, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün nöbetimizin 30’uncu günü. Ancak biliyoruz ki bu zulme karşı ne ilk nöbetimiz ne de son olacak. Kayyum demek, halkların iradesine karşı çıkmak ve halkın iradesini gasbetmek demektir. Aynı zamanda bu işçilerin ve emekçilerin onurlu yaşam mücadelesini gasbetmek, insanca yaşam mücadelesini gasbetmek demektir. Bizler, bulunduğumuz her alanda işçilerin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini büyütmek için buradayız. Bundan sonra da hem Kürt halkının sesi olmaya, hem de işçilerin ve emekçilerin sesi olmaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz."

Nöbet, slogan ve alkışlarla son buldu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Emekliler, taleplerini 100 bin imzayla Meclis’e iletti

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan’da gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş’tan haber alınamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa