09 Temmuz 2024 23:49
Son Güncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2024 10:49

İsrail, Han Yunus'ta okulu vurdu: Ölenlerin sayısı 29'a yükseldi

İsrail'in Han Yunus'ta Filistinlilerin sığındığı okulu vurması sonucu ölenlerin sayısı 29'a yükseldi.

İsrail'in Han Yunus'ta Filistinlilerin sığındığı okulu vurması sonucu ölen ve yaralananlar oldu | Fotoğraf: Hani Alshaer/AA

Paylaş

İsrail'in Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun kapısına düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 29'a çıktığı açıklandı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, ilk yardım ekiplerinin yaralıları kentteki Nasır ve El-Emel hastanelerine nakletmek için çalıştığı aktarıldı.

Ayrıca Filistin Kızılayı İsrail'in Han Yunus'un merkezindeki Ebu Hamid Kavşağı'nı bombalaması sonucu ölen ve yaralananlar olduğunu açıkladı.

Filistin hükümeti medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan beldesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu hedef aldığı saldırıda, çoğunluğu çocuk ve kadın 29 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail'in son saatlerde gerçekleştirdiği 6 katliamda 60 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

GÖÇE ZORLANIYORLAR

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki Filistinlerden bölgeyi terk ederek orta kesimde bulunan Deyr el-Belah'a göç etmelerini istedi.

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde, zorunlu göç Filistinlilerin hayatının bir parçası halinde geldi.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki Filistinlilerin yaklaşık 1,9 milyonu zorla yerinden edildi.

İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle milyonlarca Filistinli, defalarca göç etmek zorunda kaldı.

Daha önce Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'a sığınan Filistinlileri defalarca yerinden eden İsrail, bölge halkını zorunlu göçe sürüklemeye devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Gazze kentine havadan broşürler attı. Gazze kentinin "tehlikeli çatışma bölgesi olacağı" ifade edilen broşürlerde, bölgedeki Filistinlilerden Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah'a göç etmeleri istendi.

Atılan broşürlerde yer alan ifadelere göre İsrail güçlerince boşaltılması istenen bölgelerin Gazze kentinin tamamını kapsadığı görülüyor.

İsrail ordusu, geçen hafta da Gazze kentindeki bazı mahallelerde yaşayan Filistinlilerin bölgeden ayrılmaları için duyurular yayımlamıştı.

4 GÜNDE 4 OKULA SALDIRI

İsrail ordusu, son 4 günde Gazze'de yerinden ettiği Filistinlilerin sığındığı 4 ayrı okulu bombaladı. Bu saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında olduğu en az 50 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi yaralandı.

Bu saldırılardan ilki, 6 Temmuz'da Gazze'nin orta kesiminde yer alan Nuseyrat'ta Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir okula yapıldı. Yaklaşık 2 bin yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı okula yönelik saldırıda çoğu kadın ve çocuk en az 16 kişi öldü, 50'si de yaralandı.

İsrail ordusu, Nuseyrat'taki saldırıdan bir gün sonra 7 Temmuz'da, Gazze'nin kuzeyinde yine yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Kutsal Aile Okulunu bombaladı. Saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda yaralanan da oldu.

Gazze'de okul saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, 8 Temmuz'da yine Nuseyrat'ta UNRWA'ya ait bir okulu daha hedef aldı. Bu saldırıda ölen olmadığı ancak çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 243'e, yaralananların sayısı 88 bin 33'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

İliç Araştırma Komisyonu TMMOB'u dinledi: İşletmenin kapatılması gerekiyor

SONRAKİ HABER

EURO 2024'te ilk finalist İspanya oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...