10 Temmuz 2024 08:35

Sinan Ateş cinayeti tetikçisinin Demirbaş'ın aracına bindiği görüntü ortaya çıktı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği anın görüntüsü ortaya çıktı.

Sinan Ateş | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sinan Ateş'i öldüren tetikçi Eray Özyağcı'nın eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği anın görüntüleri ortaya çıktı. Demirbaş, 1 Temmuz'da görülen duruşmasında tetikçiyi kaçırmadıklarını öne sürmüştü.

Gazeteci Alican Uludağ DW Türkçe'deki haberinde, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldüren tetikçi Eray Özyağcı'nın 47 dakika beklediği ve daha sonra Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği anın görüntüsü ortaya çıkardı.

Görüntülere göre, Özyağcı, Vedat Balkaya tarafından motosikletle Keçiören'de kaldığı evden Çukurambar'a getirildi. Bu sırada Sinan Ateş, Cuma namazı için Çukurambar'daki ofisinden çıktı. Tetikçi Özyağcı, iki arkadaşıyla yürüyen Sinan Ateş'i adım adım takip etti. Özyağcı, bir süre yürüdükten sonra kaldırım üzerinde durarak Ateş'i bekledi. Tetikçi Özyağcı'nın sürekli telefona baktığı görüldü.

47 DAKİKA BEKLEDİ

Özyağcı tam 47 dakika Ateş'in dönmesini bekledi. Bir başka görüntüde Sinan Ateş'in cuma namazı için arkadaşlarıyla yürüdüğü ve bir süre sonra döndüğü görüldü.

Saat 13.34'te ise tetikçinin Sinan Ateş'i vurduğu ve kaçtığı görülüyor.

Özyağcı, cinayeti işledikten sonra motosikletle bekleyen Vedat Balkaya tarafından olay yerinden kaçırılıyor.

Balkaya, motosikletle tetikçi Özyağcı'yı daha önce Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksek üzerinden kendisine gönderdiği Gölbaşı'ndaki konuma bıraktı.

TETİKÇİ DEMİRBAŞ'IN ARABASINA BİNDİ

Gölbaşı'nın Haymana yolu ayrımına yakın bir noktada Tolgahan Demirbaş'ın kullandığı beyaz renkli aracın yol kenarında beklediği görüldü. Bir süre sonra tetikçiyi taşıyan motosiklet aracın önünde durdu. Motosikletten inen tetikçi Demirbaş'ın kullandığı aracın arkasına bindi. Araç tetikçiyi geçici olarak bir çiftliğe bıraktı.

Haberde tetikçinin beyaz renkli Citroën marka araca binmesi üzerine önceki PTS kayıtlarına bakıldığı ve o zaman diliminde Tolgahan Demirbaş'ın aracından başka benzer model ve renk aracın o yoldan geçmediği tespit edildi.

Alican Uludağ görüntülerin tamamının Sinan Ateş cinayeti davası dosyasında yer aldığını belirterek "Sanık avukatları da bir örneğini aldı. Öyle gizlilik kararı olan görüntüler de değil" dedi.

REDDETMİŞLERDİ

Öte yandan Demirbaş’ın yazışmalarına ilişkin bilirkişi raporunda Sinan Ateş’in, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla cinayetten dokuz ay önce takip edilmeye başlandığını ortaya koyulmuş, Demirbaş ve Emre Yüksel’in 06 AT 5021 plakalı ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a tahsisli olduğu öğrenilen Audi marka çakarlı bir araçla tetikçiyi Bolu’ya götürdüğü kayıtlara girmişti.

Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel, davanın 1 Temmuz'da görülen duruşmasında tetikçiyi kaçırmadıklarını öne sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

İdil’de şap hastalığı tespit edildi, ilçeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı

SONRAKİ HABER

Endonezya'da kaçak madenindeki heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısı 23'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...