10 Temmuz 2024 12:09

21. Gençlik Yaz Kampı öncesinde evrim atölyesi

“Dün evrim müfredattan kaldırıldıysa bugün biz bunun karşısında kendi imkanlarımızla evrim tartışabiliyor ve tartıştırabiliyorsak bunun önemini görmeliyiz.”

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Zehranaz KADAYIFCI

Çankaya/Ankara

 

Gitgide niteliksizleşen, bilimsellikten uzaklaşan, dinci ve gerici müfredatlara karşı bizim de Çankaya’da gerçekleştirdiğimiz evrim atölyelerimiz var! Geleceği barışla, yarını birlikte kuruyoruz şiarıyla gittiğimiz 21. Gençlik Yaz Kampı öncesi düzenlediğimiz bu evrim atölyesi aynı zamanda tüm bir sene boyunca bilimsel eğitimden uzak kalmış biz gençlere bir alternatif sunuyor.

MÜFREDATTA YOKSA ATÖLYEDE VAR

Atölyeye katılan gençlerden Yusuf: “Biyolojiye olan ilgimi var olan eğitim müfredatı pek karşılamıyor, çoğu bilgi havada kalıyordu. Ama aklımdaki soru işaretlerinin cevaplanması ve evrime dair fikrimin olmasıyla bu atölye bana çok şey kattı” derken bir diğer arkadaş ise: “Çevremizde ve okullarımızda neredeyse hiç adının anılmadığı bir konu olan evrimin tartışıldığı atölyeye katıldım. Gençler olarak okulumuzda eğitimini alamadığımız, tartışamadığımız konuların bu tarz interaktif alanlarda tartışılmasına ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Özellikle evrim konusu özelinde. Evrimin müfredattan kaldırılmasını tartıştığımızda, nedeninin bilimsellikten çok uzak sadece kendi politikalarının eğitim sistemine bir yansıması olduğunu gördüm. Bu gibi atölyeler gençlerin önüne koyulan engelleri aşabileceğimizin örneği oluyor. Dün evrim müfredattan kaldırıldıysa bugün biz bunun karşısında kendi imkanlarımızla evrim tartışabiliyor ve tartıştırabiliyorsak bunun önemini görmeliyiz” diyor.

NEGATİF PROPAGANDAYA KARŞI BİLİMİN ÖNEMİ

Atölyeye katılan bir diğer arkadaşımız Sinan ise “Ülkemizdeki eğitim sisteminin içinin boşaltıldığı ve insanları robotlaştırıldığı bu dönemde katıldığım atölyelerde gördüğüm ilk şey uzun dönemdir arayıp bulamadığım bilim hakkında tartışmalar ve karşılıklı bilgi alışverişleri oldu. Kendimi geliştirmek isteyen bir insan olarak bu tarz atölyelerden yararlanmak hem kendi adıma hem de atölyedeki insanlar adına çok büyük katkı sağlıyor. Alanında yetkin insanların anlatım sırasında dinleyicileri sorgulatarak öğretmeye çalışması da yine bu atölyeyi benim için değerli kıldı. Ben bu atölyelere katılırken ilk seçimim evrim atölyesi oldu. Bu atölyeyi seçme sebebim ise insanların bu konu hakkında bilgisinin az olması ve sürekli olarak hakkında negatif propagandalar yapılan bir konu olması oldu. Özellikle evrim atölyesinde yanlış bilinen birçok doğruyu öğrenme şansı buldum. Sonuç olarak hayatını, kendini ve insanları geliştirmeye adamış insanlar için atölyeler muhteşem bir tercih. Çok geniş çaplı konu alanıyla ilginizi çekecek bir konu kesinlikle bulabilirsiniz.”

Kısacası biz gençler bilimi ve kültürü öğrenebilmek için gerçekleştirdiğimiz bu atölyelerle hem eğleniyor hem öğreniyor hem de birlikte bir şeylerin üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Gelecekten 8 gün çalmak için

SONRAKİ HABER

Sanayi üretimi mayısta azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...