10 Temmuz 2024 12:29
Son Güncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2024 14:55

Eti Krom işçileri ‘eyleme devam’ dedi

İkramiye ve taban maaşına zam gibi talepleri karşılanmadığı için iş bırakan Eti Krom işçileri, patron temsilcisiyle yapılan görüşmede de anlaşma sağlanamayınca eyleme devam etme kararı aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elâzığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait Kef Bölgesi maden ocaklarında çalışan işçiler, talepleri karşılanmayınca 1 Temmuz’dan beri iş durdurmuş, talepleri karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini duyurmuşlardı.

589 kişinin katıldığı iş bırakma eyleminde firma yetkililerine süre tanındı. Gelinen aşamada YILMADEN Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım işçilerle bugün bir toplantı yaptı. İşçiler toplantı sonucunda talepleri karşılanmadığı için bir anlaşma sağlamadıklarını ve eyleme devam edeceklerini duyurdu.  

Gazetemize ulaşan İşçi Temsilcisi Ömer Arslan, “Bu andan itibaren çalışma yapılmayacak. Kararımız kesin ve nettir. Ali Rıza Yıldırım’ın tavrı işçileri aşağılayan bir tavırdı, biz bu tavrı kabul etmiyoruz” dedi.

Yıl içerisinde ikramiye, banka promosyonu, taban maaşına zam, Kurban Bayramı’nda kurban parası, mesai ücretlerine de 1’e 3 zam talepleriyle iş bırakan işçiler, normalde mesaiye kaldıklarında 1’e 1 ücret aldıklarını söyleyerek, şimdiye kadar sadece bayramlarda 1’e 1 buçuk yevmiye aldıklarını ifade etti.

Yıldırımlar Holdinge bağlı Kef Bölgesi maden ocaklarında çalışan işçiler on günü aşkın bir süredir talepleri için mücadele ediyor.

EMEP ELÂZIĞ İL ÖRGÜTÜ: İŞÇİLER BİRLİKTE GÜÇLÜ

İşçilerin eylemine dair açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Elâzığ İl Örgütü işçilere birlik çağrısında bulunarak yanlarında olduğunu söyledi. Eti Krom AŞ patronunun toplantıda bırakalım işçilerin haklı taleplerini, işçileri adeta kovduğuna değinilen açıklamada, “Bu hakkı nerden alıyor diyorsanız, Ferrokrom’un özelleştirme ve sonrasında nasıl Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri haline geldiğine bakılırsa anlaşılır. 2004 yılında özelleştirilmeden önce sarı sendika da olsa işçilerin bir örgütlülüğü vardı ve Ferrokrom işçilerinin tümünü kapsıyordu. Bugün ise sadece maden işçileri hakları için mücadele etmektedir” denildi.

Fabrikadaki kalan işçilerin çalışmaya devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üretim devam ettiği sürece patronun pervasız tutuma devam edecektir. İşçiler örgütlü değil, herhangi bir sendikası yok. Eğer bugün bazı belediyeler hatta AKP milletvekili işçileri ziyaret ediyorsa bu işçilerin birliğini korumasından kaynaklıdır. Bu nedenle işçiler birliğini koruyup geliştirirlerse ve Ferrokrom işçilerinin tümü dahil olması halinde hem haklarını kazanırlar hem de birlikteliklerini daha da ileri taşırlar.” (Elâzığ/EVRENSEL)

{{522271}} 

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

ÖMK’yi Boğaziçili öğretmen adaylarına sorduk

SONRAKİ HABER

Öğrenci denince tasarruf, kayyum denince şatafat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...