10 Temmuz 2024 15:37

Ankara'da Vergide Adalet Eylemi: Vergi yükünü emeğiyle geçinenlerin sırtına yüklemekten vazgeçin

Vergide adalet eylemi 18. haftasında sürüyor. Ankara Mamak Bostancık ASM önünde yapılan vergide adalet eyleminde, “Vergi yükünü emeğiyle geçinenlerin sırtına yüklemekten vazgeçin” denildi.

Fotoğraf: Ankara Tabip Odası

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO),  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile TTB MK üyeleri Ankara Mamak Bostancık ASM önünde vergideadalet eylemleri kapsamında basın açıklaması düzenledi. Açıklamayıokuyan ATO YK üyesi Dr. Alpertan Açar, vergide adalet eylemlerinin 18.haftasında olduklarını söyleyerek, “Aile hekimliği çalışanları ve diğertüm sağlık çalışanları olarak 18 haftadır sürdürdüğümüz ‘vergide adaletistiyoruz’ eylemlerimiz şayet Mecliste karşılık bulmazsa, her Çarşambaolduğu gibi taleplerimiz hayata geçene dek eylemlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Mamak Bostancı ASM önünde gerçekleşen açıklamayı ATO YK üyesi Dr.Alpertan Açar okudu. 18 haftadır vergide adalet istediklerini söyleyenDr. Açar, “TBMM bu hafta içinde yeni vergi paketini görüşecek. Yenivergi paketi içinde maalesef çalışanların vergi yükünü azaltan bir maddeyok. Vergi paketi emeğiyle geçinenlere yeni ek vergiler getiriyor.Haftalardır sağlık çalışanlardan alınan yüksek vergi oranlarınındüşürülmesi için sağlık birimleri önlerinde yaptığımız basınaçıklamalarına kayıtsız kalan hükümet, emeğiyle geçinen halkın vergiyükünü artırmanın programını hazırlıyor. Maliye Bakanı Şimşek’in kamuoyunezdinde artık inandırıcılığı kalmamıştır. Hükümetin her açıkladığıekonomik programla, hayata geçirdiği paketle emekçi kesimleryoksullaşırken, başta hükümete yakın olan şirketler kârlarına kârkatıyorlar” dedi.

“POLİTİKANIZ İFLAS ETTİ”

Vergi yükünü çalışanların sırtına yükleyen politik tercihin artık iflasettiğini söyleyen Dr. Açar, “Çalışanların her geçen gün azalan satınalma gücü dayanılmaz hale gelmiştir. Hem kendi ekonomik kayıplarımız hemde muayene  ettiğimiz ve şifa dağıttığımız hastalarımızın yaşadığıyoksulluk bizleri derinden üzmektedir. Toplumun da sesi olmasorumluluğumuz gereği 18 haftadır alanlarda taleplerimizi yineliyoruz”dedi.

“YOKSULLUK RAKAMLARINI YAZMAKTAN USANDIK”

Yoksulluk rakamlarını yazmaktan, hükümetin TÜİK’in aldatıcı gerçekolmayan oranlara göre çalışanlara yaptığı komik ücret artışlarını dilegetirmekten usandıklarını söyleyen Dr. Açar, şöyle devam etti.

  • Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınızşirket var mı?
  • Vergi kaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz.Kazancına göre düşük ve ya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecekmisiniz?
  • İhbarcılığı adaletsiz ve eşitsiz vergi toplama politikanızı örttüğünüdüşünüyor musunuz?
  • Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudanbeslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?
  • Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız veadaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?
  • Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğekaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?
  • Kamuda gösterişe şatafata israfa dayalı harcamaların son bulacağınısöylediğiniz tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yüklergetirmeyeceğini söyleyebilir misiniz?

İktidara seslenen Dr. Açar, “yılın ilk ayından itibaren tercihen düşükdüzeyde tutulan vergi dilimlerine girdiğimiz gerekçesiyleücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yapılıyor. Kesinti oranlarıyılsonuna doğru %35 civarına çıkıyor. Bu adaletsiz ve eşitsiz vergiyükünü sırtımızdan alın, her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15vergi kesinti oranlarını hayata geçirin.Aile hekimliği çalışanları vediğer tüm sağlık çalışanları olarak 18 haftadır sürdürdüğümüz ‘vergideadalet istiyoruz’ eylemlerimiz şayet Mecliste karşılık bulmazsa, herÇarşamba olduğu gibi taleplerimiz hayata geçene dek eylemlerimizisürdüreceğiz” dedi. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

17 ay sonra tutuklanan Tutar Yapı zanlıları tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Yapılması gerekeni kamu işçileri gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa