10 Temmuz 2024 15:42

Burcu Demir davasında savcı mütalaa değiştirdi

Burcu Demir’i katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davada savcı, müştekilerin talebi doğrultusunda eşe karşı, tasarlayarak, kasten öldürme suçundan ağır müebbet istedi.

Fotoğraf: Can Bulut/Evrensel

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Diyarbakır

Elazığ’da 32 yaşındaki Burcu Demir’i 8 Şubat’ta katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davanın 2. duruşması bugün görüldü. Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada iddianame “Tasarlayarak öldürmek” suçlaması yerine “Kasten öldürmek” suçlamasıyla hazırlanmıştı. 2. duruşma öncesi mütalaasını yenileyen savcı, müştekilerin de talebi doğrultusunda sanığın eşe karşı, tasarlayarak, kasten öldürmeden ağır müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Savcının yenilediği iddianamede, “Toplanan deliller kapsamında, sanığın öldürmeye elverişli silahla maktule birden fazla kez ateş etmesi ve ateş etme eylemi sonucu mermilerin isabet ettiği bölgenin hayati önem taşıyan baş ve göğüs bölgeleri olması hususları göz önüne alındığında, sanığın öldürme kastı ile hareket ettiği” belirtildi. Baba Necati Demir’in beyanın da olay örgüsüne uygun olduğunun dile getirildiği mütalaada, “Sanığın olaydan bir gün önce Elâzığ’a gelerek öldüreceğinden bahisle tehditte bulunması, sanığın maktulü öldürmek için belirli bir plan kapsamında hareket ederek görev yaptığı Sinop’tan ticari taksi vasıtasıyla Elâzığ’a silahlı olarak gelmesi, mesai saatinin başladığı 08.00’a kadar takside beklemesi, sanığın suç işleme kararını alması ile eylemin icrası arasında sükunetle düşünebilmeye yetecek ve soğukkanlılığa kavuşacak kadar makul bir sürenin geçmiş olması nedenleriyle sanığın kasten öldürme suçunu tasarlayarak gerçekleştirdiğinin kabulünün gerektiği, her ne kadar sanık savunmasında atılı suçu tahrik altında işlediğini belirtmişse de dosyaya yansıyan maktulden kaynaklanan haksız bir hareket bulunmadığından haksız tahrik hükümlerinin uygulanma koşullarının oluşmadığı” belirtildi. Bu kapsamda sanığın öldürme kastıyla hareket ederek eşi olan maktule karşı görevi gereği elinde bulundurduğu öldürmeye elverişli silahla birden fazla kez ateş ettiğinin ifade edildiği mütalaada “Eşe ve kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme suçunu işlediğinin sabit olduğu anlaşılmakla, sanığın eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeden ağır müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını” istendi.

"KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN"

Savcının yeni mütalaasını değerlendiren Burcu Demir’in annesi Songül Demir, hazırlanan yeni iddianameyi olumlu bulduklarını, baştan beri kendilerinin de sanığın bu cinayeti tasarlayarak, planlayarak uyguladığını dile getirdi. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Demir, “Burcu içinde adalet istiyoruz, aynı zamanda bütün kadın cinayetlerinde katillerin en ağır cezayı alması gerektiğini söylüyoruz. Bizlerin tek temennisi artık kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi. Bizim yüreğimiz yandı, başkasının yanmasın. Adalet istiyoruz” dedi.

SANIK İLK DURUŞMADA İFTİRAYA BAŞVURMUŞTU

İlk duruşmada beyanda bulunan sanık Murat Coşansel, Burcu Demir’in kendisini aldattığını önü sürdü. Nikahtan önce de aldattığını öne süren Coşansel, pişman olduğunu ifade etti. Cinayeti ağır tahrik altında işlediğini iddia eden sanık, iyi hal indirimi ve tahrik indirimi almak için maktule pek çok iftirada bulundu.

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin günü kurtarma çözümü: Kumar

SONRAKİ HABER

İzmir Mülteci Dayanışma Platformu: Mültecilere yönelik saldırıların sorumlusu iktidardır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...