10 Temmuz 2024 19:25

Sumitomo grevi 43. gününde anlaşmayla sonlandı

2 bin 400 işçinin çalıştığı Sumitomo Rubber AKO Lastik’te, grevin 43'üncü gününde anlaşma sağlandı. Ücretlere yapılan yüzde 126’lık zamla en düşük ücret 45 bin liraya ulaştı.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

Paylaş

Çankırı’da 2 bin 400 işçinin çalıştığı Sumitomo Rubber AKO Lastik’te, grevin 43'üncü gününde anlaşma sağlandı. Petrol-İş Çankırı Şubesi Başkan Yardımcısı Ayhan Bostancı, ücretlere yapılan yüzde 126’lık zamla en düşük ücret 45 bin liraya ulaştığını ifade etti.

Sumitomo’da grev 43'üncü gününde anlaşmayla sonuçlandı. Petrol-İş Çankırı Şubesi Başkan Yardımcısı Ayhan Bostancı, ilk 6 ay için yüzde 126, sonraki 6 ay için ise enflasyon farkı+yüzde 10’a imza atıldığını aktardı.

Bostancı, “Hedefimiz nette 30 bin lirayı yakalamaktı. Sosyal haklarımız ile birlekte ücretlerimiz iyi bir yere geldi. Sosyal haklarla tabandaki işçimiz 45 bin liraya yakın alacak. Bu aydan itibaren enflasyon farkı+yüzde 10 ara iyileştirme olacak. Sosyal haklar açısından yüzde 1000’e varan iyileştirmeler oldu. Bu süreçte işçilerin arkamızda olması ve güvenmesiyle iyi sonuç aldık. Asgari ücrete yakındı ücretlerimiz şimdi arayı açtığımız için mutluyuz. Grevi 43'üncü günün sabahında sonlandırmış bulunuyoruz. İşçilerle buluştuk. Bizi güzel karşıladılar. Son kez grev alanında çayımızı içtik. Bundan sonra da sözleşmenin detayını anlatmak için tekrar bir araya geleceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde ücretlere yüzde 300 zam yapıldı, öğrenciler tepkili

SONRAKİ HABER

Sevda Karaca: Mülteci kadınlar ev içi şiddete karşı nasıl korunuyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...