11 Temmuz 2024 01:22

Efeler Belediyesinde sendika değiştirme baskısına karşı açıklama yapıldı

Aydın'ın Efeler ilçesinde belediye işçilerine sendika değiştirme baskısı uygulandığını belirten Genel İş Sendikası, Aydın Kent Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Aydın'ın Efeler ilçesinde DİSK Genel-İş üyesi olan belediye işçilerine sendika değiştirme baskısı uygulandığını belirten Genel İş Sendikası, Aydın Kent Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Genel-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri Çetin Çalışkan ve Faruk Saral ile İzmir Şube Başkanlarının katıldığı eylemde açılış konuşmasını Genel İş Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan yaptı. Ardından basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Efeler Belediye Başkanı olan Anıl Yetişkin ile toplu iş sözleşmesi hükümlerinin uygulanması, üyelerinin maaş ve diğer alacaklarının tam olarak ödenmesi ve işçilerin sendikal tercihlerine saygı gösterilmesi konularında anlaşma sağladıklarını belirtti.

"Bununla birlikte sendikamız, üyelerimizin ve temsilcilerimizin isteği ve iradesiyle toplu iş sözleşmesinde bulunan mali haklarını ödeme takviminde revizeye giderek belediyenin ödeme dengesini sağlayabilmesi için bir adım atmıştır. Tüm bu görüşmelere belediye başkanımız sayın Anıl Yetişkin de bizzat katılmıştır. Bu mutabakata bağlı olarak geçtiğimiz ay üyelerimizin ücretleri ve diğer alacakları tam olarak ödenmiş ve üyelerimiz aylar sonra ilk kez rahat bir nefes almıştır" dedi.

"VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Ancak bu sürecin hemen ardından belediyedeki bazı bürokratların, bir kez daha anayasa ve yasalara aykırı bir biçimde işçilerin sendika seçme özgürlüğüne müdahale etmeye başladığını söyleyen Sarı, "Belediye bürokratlarının bu tutumuna karşı en net cevabı işyerinde çalışan üyelerimiz vermiş, üyelerimiz çok güçlü bir iradeyle sendikalarına ve haklarına sahip çıkmışlardır" dedi.

Basın açıklaması kararını aldıktan sonra Belediye başkanı Anıl Yetişkin ile sendika olarak görüştüklerini söyleyen Sarı, Belediye Başkanı Yetişkin'in Efeler Belediyesi olarak hiçbir çalışanın sendika seçme hakkına müdahale edilmeyeceğini, kendisinin asla böyle bir talimatı olmadığını ve bu yaşanan olumsuzlukları araştırıp gerekli müdahaleyi yapacağını belirttiğini aktardı. Sarı, "Son yaptığımız görüşmede de belediye başkanımız ilgililere gerekli uyarıların yapıldığını, tüm çalışanların sendikal haklarına Efeler Belediyesi olarak saygı gösterileceğinin sözünü vermiştir. Sendikamız bundan sonraki süreçte verilen bu sözlerin takipçisi olacaktır" dedi.

İşçilerin yoğun katıldığı basın açıklamasına kitle örgütleri, sendikalar, dernekler ile EMEP, TİP, TKP, Sol Parti de katılarak destek verdi. Basın açıklaması slogan ve halaylarla sonlandırıldı.(Aydın/EVRENSEL)

Reklam