11 Temmuz 2024 02:04

EMEP Genel Başkanı Aslan: Sırtımızda kambur olanları hep birlikte üstümüzden atacağız

EMEP Kocaeli İl Örgütü, Seyit Aslan'ın da katılımıyla, ücretlere zam ve servet vergisi taleplerini içeren bir basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanında insanca yaşam için ücretlere zam yapılması ve servet vergisi getirilmesi talebiyle yapılan açıklamalar devam ediyor. Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü 'İnsanca bir yaşam için tüm ücretlere zam, vergide adalet için servet vergisi' talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Genel Başkan Seyit Aslan'ın da katıldığı açıklamaya emek ve demokrasi güçlerinin temsilciler de destek verdi.

"BU ÜLKEDE BİRİLERİ REFAHLA YAŞIYOR"

İl Başkanı İlhami Şahbaz yaptığı açıklamada "Bu ülkede insanlar yoksul değil aç, asgari ücret açlık sınırın altında. Bunun kararını hükümet alıyor, tek adam rejiminin Şimşek'i alıyor. Bizlere diyorlar ki 'et alma, süt alma, çocuğuna yiyecek alma çünkü sen aldıkça enflasyon patlar' diyorlar. Bu ülkenin kalkınması refahı için bunları almayın diyorlar. Sizin refahınız batsın. Ben eğer çocuğuma süt alamayacaksam, bir parça peyniri koyamayacaksam sofraya refahınız batsın. Bu ülkede birileri refahla yaşıyor" dedi.

Şahbaz kamudan en çok ihale alan 44 şirketten 37'sinin geçen yıl '0' vergi verdiğini belirterek "Ödeme garantili otoyollar, köprüler, havaalanları için bizden kestiklerinizi verme o şirketlere. O vergiyi torununa harçlık veremeyen emekliye ayır. Evine süt götüremeyen anneye babaya, bu ülkenin yoksullarına, çocuklarına ayır" diye konuştu.

"İŞÇİLER İLİKLERİNİ KADAR SÖMÜRÜLÜYOR"

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ise Berlin'e Milli Takım maçını izlemek için giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hatırlatarak "Emekçilere gelince tasarruftan söz edenler, 3-4 uçakla konvoylarla, şatafatla, gösteriyle yurt dışına gitmek için milyonlarca dolar harcadıklarından söz etmiyorlar. Gözlerini emekçilerin sofrasındaki kuru ekmeğe, soğana dikmiş durumdalar. Ülkeyi sömüren kapitalistler her gün biraz daha kasasını doldururken, vergi kaçırırken, işçileri iliklerine kadar sömürürken tek adam yönetimi onları daha çok zengin etmek için yeni yasalar düzenlemeler yapmaya devam ediyor" dedi.

Aslan sözlerini "Bu ülkede bunca yoksulluğun ortasında bir de asalak takımı var. Onlar ıstakoz yedikleri masalardan fotoğraf paylaşan utanmazlar, kollarında elli milyon dolarlık Hermes çantaları ile dolaşıp bunu utanmazca reklam yapanlardır. İtibardan tasarruf olmaz diyerek milyonlarca insanın alın terini babalarının malı gibi harcayanlar var.  Bu asalak takımından ve onların yöneticilerinden örgütlenerek hesap soracağız. Onların zenginlikleri bu ülkenin işçilerinin emekçilerinin tezgah başında canları pahasına çalışarak kazandıklarıdır. İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz, tüm ücretlerin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını,çalışma sürelerinin kısaltılmasını ve vergide adaletin sağlanması  için servet vergisi getirilmesini talep ediyoruz" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Efeler Belediyesinde sendika değiştirme baskısına karşı açıklama yapıldı

SONRAKİ HABER

İşsiz bir kadının hikayesi…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...