11 Temmuz 2024 11:05

Fatma Gencay mezarı başında anıldı

İki yıl önce hayatını kaybeden Emek Partisi üyesi ve emekli eğitim emekçisi Fatma Gencay, mezarı başında anıldı. Anmada Gencay’ın örnek bir mücadele mirası bıraktığı ifade edildi.

Fotoğraf: Kenan Çetin/Evrensel

Paylaş

İki yıl önce rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Emek Partisi üyesi ve emekli eğitim emekçisi Fatma Gencay, mezarı başında anıldı.

Fatma Gencay'ın ikinci ölüm yıldönümünde Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda düzenlenen anmaya ailesi, yakınları, arkadaşları, Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri katıldı.

Emek Partisi Buca İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anmada konuşan EMEP İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar yaptığı konuşmada, Fatma Gencay'ın hayatının devrim ve sosyalizm mücadelesi içinde geçtiğini ve örnek bir mücadele mirası bıraktığını ifade etti.

Çuhadar, Fatma Gencay'ın hayatından, her türlü baskı ve zorluğa karşı direngenliğinden öğrenilecek çok şeyin olduğunu ifade ederek, "Fatma yoldaşımızı sevdik, onun mücadelesi ile de yan yana olmaktan onur duyduk. Bundan sonra da ona sözümüz bu mücadeleyi büyütmek, bu mücadeleyle birlikte yaşamımızda onun öğrettikleri, onun deneyimleri, onun mücadeledeki örneklemeleriyle beraber biz de kendi yolumuzu, kendi mücadelemizi daha da büyüterek götürmek ona vereceğimiz bir söz olsun" dedi.

Anmaya katılan yakınları ve arkadaşları da Gencay'la ilgili anılarını anlatarak, onun insan sevgisinin ve zorluklara karşı direngenliğinin örnek alınması gereken önemli bir yönü olduğunu ifade ettiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

9’uncu Yargı Paketi görüşmeleri bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

Kırklareli'nde Teke Deresi susuz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa