11 Temmuz 2024 15:29

İlk değil: Akkuyu’da yüzlerce işçi yemekten zehirlendi

Sık sık salgın hastalık ve zehirlenme haberleriyle gündeme gelen Akkuyu Nükleer Santrali'nde işçiler yine yemekten zehirlendi.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Zehirlenme, salgın hastalık, kötü çalışma koşuları, geç ödenen ücretler nedeniyle sık sık gündeme gelen Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçiler dün yedikleri yemekten yine zehirlendi. Evrensel’in Akkuyu çalışanlarından edindiği bilgiye göre öğlen verilen et yemeğinden şüphelenen işçiler, gece saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Silifke Devlet Hastanesinde bulunan çok sayıda işçi kalabalıktan dolayı ayakta serumla tedavi edildi. Öğlen yemeğini yemediğinden zehirlenmeyen işçilerden biri, akşam 4 işçi arkadaşını hastaneye götürdüğünü söyleyerek yaşadıklarını anlattı. “Dün öğle yemeğinde et kavurma verdiler. Ben onu yemedim, akşam eti yiyen işçi arkadaşlarım rahatsızlandı. Gece iki gibi hastaneye gittik, çok kalabalıktı. Sürekli ambulanslar yüzlerce işçiyi taşıdı. Daha önce de en az üç defa zehirlenme yaşandı burada. Acil servis doluydu, benim hastaneye götürdüğüm dört arkadaşımda ayakta serum aldı. İşçiler bugün işe gelmedi bu sebeple. Şu anda evde yatıyor pek çok işçi” dedi.

“İŞÇİLERE TAKİP CİHAZI TAKILDI” İDDİASI

Aynı işçi, Akkuyu’da çalışan işçilerin geç ödenen ücretleri, sürekli yaşanan gıda zehirlenmelerine ilişkin de hatırlatmalar yaparak, “Yemekte uzun sıralara giriyoruz, alınca da zehirleniyoruz. Çalışma şartları çok sıkıntılı. Mobbing var. İstaç’ta çalışan bir arkadaşın koluna takip cihazlı saat takmışlar. Ne kadar mola yapıyor, ne kadar çalışıyor izliyorlar” dedi.

Akkuyu’da çok sayıda göçmen ve başka illerden gelen işçi olduğunu aktaran işçi, önlerine konan bozuk yemeklere tepki gösterek, “Aylardır buardayım. Bakanlıktan ya da resmi bir yerden hiç denetim yapmaya geldiklerini görmedim. Burada yaşananları görmezden geliyorlar. Canımızın kıymeti yok” diye seslendi.

İşçilerden edindiğimiz bilgilere işçilerin kaldığı 5 kampta da zehirlenme vakalarının olduğu ifade edildi. Yemek konusunda sürekli sıkıntı yaşadıklarını belirten işçiler, “Her zaman benzer olaylar oluyor. Yemekler hep kötü çıkıyor, bugünde yediğimiz tavuğun bir parçası pişmiş diğer parçası çiğ; o şekilde yemek zorunda kalıyoruz” diyerek tepki gösterdi. O gün tesadüfen İspanyol kampı denilen yerde yemek yedikleri için zehirlenmediğini belirten bir işçi, “O gün biz İspanyol kampında yemek yedik. Orada Rus’lar yemek yediği için, onların yemeği daha temiz oluyor, o yüzden bize bir şey olmadı” ifadelerini kullandı. Arkadaşlarının halen hastanede serum takılı halde müşahede altında olan, bugün sabaha karşı taburcu olup kampta dinlenen işçilerin olduğu ifade edildi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'li vekiller: Meclis Sarayın matbaası gibi çalışıyor

SONRAKİ HABER

Jinnews’in Kürtçe X hesabı erişime engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...