11 Temmuz 2024 15:11

Eğitim emekçilerinin Mecliste görüşülen ÖMK’ye karşı mücadelesi sürüyor

Meclis'te dün gece 6 maddesi oylanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı Eğitim Sen’in başlattığı süresiz eylemi sürüyor. Eğitim-Sen MYK üyesi İzzet İldeş, mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Fotoğraf: Kübra Kırımlı/Evrensel

Paylaş

Kübra KIRIMLI
Ankara

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece 6 maddesi oylanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı Meclis Parkı’nda süresiz eylem başlatan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen)’nın eylemi sürüyor.

Çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapılan Meclis Parkı “Haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen, öğretmenlik meslek kanununa hayır” yazılı pankartlar ile bezeli. 

Bir çok siyasi partiden milletvekilinin ziyaret ettiği eylem yerinde; Eğitim Sen MYK üyesi İzzet İldeş, temel itirazlarının öğretmenlik mesleğin itibarsızlaştırılması  üzerinden bir meslek kanununun yapılmakta olduğunu söyledi. Gerçek bir meslek kanunu üzerinde birleşebileceklerini ifade eden İldeş, görüşülen ÖMK’nin bugüne kadar yapılan tek meslek kanunu olmadığını, bu güne kadar pek çok yasanın yürürlüğe konduğunu hatırlattı. En temel anayasal hakları olan basın açıklamasına izin verilmediğini, darbedildiklerini hatırlatan İldeş, Eğitim Sen olarak mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

CHP’Lİ IŞIKTUTAN: YÖNETEBİLECEKLERİ BİR ÜLKE VE EĞİTİM SİSTEMİ İÇİN DÜZENLEME YAPIYORLAR

6 maddesi kabul edilen ÖMK’nin Meclis Genel Kurulu’nda 7. maddenin görüşülmesine devam ediliyor. Öğretmenleri ziyaretinde konuştuğumuz CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Bu yasa tasarısını milli eğitimle değil milli ihanetle özdeşleştiriyorum. Laik cumhuriyet kazanımlarına son çiviyi çakmak istiyorlar. Parlamento 3 gündür bu tasarı ile uğraşıyor. Bir çok kez eğitimde düzenlemeye gidildi. Kendi kafalarında yönetecekler bir ülke için düzenlemeye gidiyorlar. Oysa eğitim sendikaları, öğretmenler, veliler, öğrenciler ile görüş alarak bu işe girseydiler, buna karşı olmazdık. Ancak  CHP olarak mevcutu kabul etmiyoruz, gereği neyse yapacağız” diye konuştu.

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN’DEN DESTEK

Eğitim Sen'in Meclis Parkı'nda sürdürdüğü eyleme Hürriyetçi Eğitim Sen de destek verdi. Destek ziyaretinde konuşan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu şunları söyledi; “ÖMK değil Öğretmenlik Meslek Kanunu değil, öğretmenleri cezalandırma kanunu çıkartmak isteyenlere karşı bugün buradayız. Yarın da burada olacağız. Yılalr geçse de öğretmenin itibarını sağlamak, hakettiği meslek kanununa ulaşabilmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Biz eosu yüksek, ben her şeyi bilirim diyen bir Milli Eğitim Bakanı ile karşı karışıyayız. Burada öğretmenleri itibarsızlaştırma çabası var, buna karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. İstar bu kanun çıkarılsın, isterse çıkarılmasın bu kanrun değişicek. Milli Eğitim Bakanı öğretmenin, öğrencinin,velinin ve eğitim sisteminin üzerinde yüktür sayın bakanı istifaya davet ediyorum. Buradaki arakadaşları da onurlu mücadelelerinden dolayı tebrik ediyordum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Jinnews’in Kürtçe X hesabı erişime engellendi

SONRAKİ HABER

İşten atılan işçiler Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...