11 Temmuz 2024 15:35

İşten atılan işçiler Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ı protesto etti

AKP’nin yönettiği Menemen Belediyesinde işten atılan işçiler, uzun süredir belediye meclis toplantılarına dahi katılmayan Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ı yakaladıkları anmada protesto etti.

Fotoğraf: Menemen Belediyesi işçileri

Paylaş

AKP’li Menemen Belediyesinde işten atılan işçiler, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ı Srebrenitsa Katliamı anmasında yakaladı. 27 mayıstan beri belediye başkanının meclis toplantılarına dahi katılmadığını söyleyen işçiler, kendilerini işten atan belediye başkanını protesto etti.

27 Mayıs tarihinde sebepsiz yere İşten çıkarılan Menemen Belediyesi işçileri o günden bu yana belediye binası önünde beklemekteydi. Tüm çabalarına rağmen bir buçuk aydır belediye başkanı ile görüşemeyen işçiler en sonunda kayıp ilanı verdi. “Kayıp” Belediye Başkanı Pehlivan katliam anmasında ortaya çıktı. Korumaları ile alana giren Pehlivan işçilerle görüşmedi. Konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığında işçilerin alkışlı ve ıslıklı protestosu ile karşılaştı. Konuşmasını kısa kesmek zorunda kalan Pehlivan işçilerle karşılaşmamak için polis barikatları arkasında aracına binerek hızla uzaklaştı.

“BELEDİYE BAŞKANI KAYIP” İLANI

Defalarca Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile görüşmeye çalışan işçiler, başkanı bulamadıklarını dile getirerek, "Menemen’in çiçeği burnunda Belediye Başkanı Aydın Pehlivan 27 Mayıs 2024 tarihinden bu yana kayıptır. Meclis toplantılarına dahi gelmeyen belediye başkanının durumundan endişe etmekteyiz. Görenlerin, insaniyet namına belediye binasının önünde beklemekte olan haksız yere çıkarılan işçilere bildirmesi rica olunur” demişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçilerinin Mecliste görüşülen ÖMK’ye karşı mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

Özgür Özel, Srebrenitsa anmasına katıldı: Bu büyük acıyı unutmamak üzere buradayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...