11 Temmuz 2024 16:13

NATO, Ürdün’de ilk kez irtibat ofisi açacak

NATO, Liderler Zirvesi’nden çıkan karar doğrultusunda Ürdün’ün başkentinde ilk kez bir irtibat ofisi açacağını duyurdu.

Fotoğraf: Celal Güneş/AA

Paylaş

NATO, Ürdün’ün başkentinde ilk kez bir irtibat ofisi açacağını duyurdu. Liderler Zirvesi’nden çıkan karar, “derin stratejik ortaklıkta önemli bir kilometre taşı” olarak nitelendi.

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nden Ürdün’de irtibat ofisi açılması kararı çıktı. NATO, "değişen bölgesel ve küresel güvenlik ortamı"na vurgu yaparak Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ortaklarıyla angajman ve iş birliğini güçlendirme amacıyla “daha stratejik ve sonuç odaklı bir yaklaşım” için bir eylem planı kabul etti. NATO, plan kapsamında Ürdün’ün başkenti Amman’da ilk kez irtibat ofisi açacağını duyurdu.

NATO ve Ürdün’den yapılan ortak açıklamada, irtibat ofisi açılması kararı “Ürdün ile İttifak arasındaki derin stratejik ortaklıkta önemli bir kilometre taşı” olarak tanımlandı. Açıklamada, “Ürdün'ün hem bölgesel hem de küresel bağlamda bir istikrar feneri olarak oynadığı önemli rolün ve terörizm ve şiddete varan aşırıcılık da dahil olmak üzere uluslar ötesi tehditlerle mücadelede uzun zamandır oynadığı şampiyon rolünün altını çizmektedir” ifadeleri yer aldı.

Bir temsilcilik olarak faaliyet gösterecek olan irtibat ofisinin, NATO ve Ürdün arasındaki “ortak çıkar alanlarında siyasi diyaloğu ve pratik iş birliğini” geliştirmesi hedefleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'in çağrısına yanıt | Ahmet Saltık’ın TTB eleştirisi üzerine değerlendirme

SONRAKİ HABER

CHP yeni müfredatın iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a başvuru yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa