11 Temmuz 2024 17:20

Eylem devam ederken şirketi kapattı, işçileri ücretsiz izne çıkardı

Elazığ'da Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocağında işçiler zam talebiyle eylem yaparken patron şirketi kapattı, işçileri ücretsiz izne çıkardı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait Kef Bölgesi maden ocaklarında çalışan işçiler, 1 Temmuz’da başlattıkları iş durdurma eylemine devam ediyor. İşçilerin talepleri arasında taban maaş miktarlarının artırılması, banka promosyonlarının ödenmesi, yıl içerisinde ikramiye, Kurban Bayramı’nda kurban parası, mesai ücretlerine 1’e 3 zam, yıllık izinlerin düzenli verilmesi bulunuyor.

YILMADEN Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım işçilerle 10 Temmuz’da bir toplantı aldı toplantı sonucunda da talepleri ret edilen işçiler ‘eyleme devam’ kararı aldıklarını duyurdu.

Toplantıda işçileri azarlayan ve yaptıkları eyleme karşılık daha fazla üretim talebinde bulunan Yıldırım aynı zamanda işçileri, şirketi kapatmakla tehdit etmişti. Yıldırım işçilere şu şekilde tehdit etmişti: “Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın. Ben burayı sıfır yaparım, yarın da kapıya kilidi vururum. Burası devlette kilitliydi. Para da kazanmıyordu, para da kaybetmiyordu. Ben burayı aldım, bu hale getirdim. Benim Eti Krom holdingin içinde küçük bir parça. Toplam ağırlığımız 1 milyon tona yakın. Eti Krom bunun içinde yüzde 15. Olmasa da olur ama siz burası kadar kıymetli bir iş yerine sahip olamayacaksınız.”

Yapılan toplantının ardından 11.07.2024 tarihinde çalışanlarına bir genelge ile yazılı bildirimde bulunan Yönetim Kurulu Kef Maden Şirketi’nin kapatıldığını duyurdu. Genelgede şu ifadelere yer verildi: “Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince Kef Maden İşletmesi’nin ekonomik gerekçelerle aksi karar alınıncaya kadar geçici süre ile kapatılmasına, çalışan işçilerin ücretsiz izne çıkarılmasına karar verilmiştir. Alınan karar, Kef Maden İşletmesi haricinde şirketimizin diğer işletmelerini kapsamamaktadır.” (Elazığ/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Saliha Satış ayrıldığı erkek tarafından velayet davası sonrası vuruldu

SONRAKİ HABER

Burcu Demir davası 2 Ekim’e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...