11 Temmuz 2024 17:56

Esitaş (Arteche) işçileri bu kez de Meclis'ten seslendi

Sendikalaşan işçilerin işten atıldığı Esitaş’ta direniş sürerken işten atılan işçiler seslerini duyurmak için Meclis’e gitti. Meclis’te milletvekilleriyle görüşen işçiler yaşadıklarını anlattı.

Fotoğraf: Esitaş işçileri

Paylaş

Sendikalaşan işçilerin işten atıldığı Esitaş’ta direniş sürerken işten atılan işçiler seslerini duyurmak için Meclis’e gitti. Meclis’te milletvekilleriyle görüşen işçiler yaşadıklarını anlattı.

Direnişlerinde 30 günü geride bularak Esitaş işçileri bu sefer de Ankara'da seslerini duyurdu. TBMM'de bir dizi görüşmeler yapan işçiler, mağduriyetlerini milletvekillerine de anlattı.

CHP, Dem Parti ve İyi Parti milletvekilleriyle görüşen Esitaş işçileri, taleplerini bu kez de Ankara'da dile getirdi. CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Nail Çiler ve Mustafa Sarıgül, Dem Parti milletvekilleri Perihan Koca, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Sırrı Salık ile İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkan ile görüştü. Perihan Koca işten atılan 145 Esitaş işçisi için mecliste soru önergesi de verdi.

Ankara'da meclis görüşmelerine dair konuşan işten atılan Esitaş baştemsilcisi Yunus Emre Taşdemir, "Ankara'da verimli bir gün geçirdik. Mecliste milletvekilleri ile görüşerek sorunlarımızı ve taleplerimizi onlara anlattık. Sağolsun iyi karşılandık ve sesimizi duyurmak için yardımcı olacaklarını söylediler. Soru önergesi veren milletvekilleri de oldu. Hepsine teşekkür ederiz. Fabrika önünde direnişimiz 30 günü geride bıraktı. 1 aydır haklılığımızı haykırıyoruz. Mağduriyetimiz giderilene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şubede örgütlenen işçiler, geçen yıl şubat ayında yetki belgesini almıştı. Patron ile sendikaları aracılığıyla masaya oturan işçiler, taleplerinin karşılanmadığı ve 3 temsilcinin görevden alınarak işten atıldığı için fabrika önünde eylem yapmış, Bunun üzerine toplamda 145 işçi işten atılmıştı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Burcu Demir davası 2 Ekim’e ertelendi

SONRAKİ HABER

İsrail medyası: Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa