11 Temmuz 2024 19:58

Ölüm döşeğinde tahliye edilen Ali Yaşa, yaşamını yitirdi

30 yıllık infazını tamamlamasına 74 gün kala tahliye edilen ileri derece kanser hastası Mehmet Ali Yaşa, tedavi için gittiği Finlandiya’da yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Malatya T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıllık infaz süresini tamamlamasına 74 gün kala tahliye edilen mahpus Mehmet Ali Yaşa, yaşamını yitirdi. İleri derecede kanser hastası olan Yaşa’nın avukatı, ceza infazının durdurulması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurması üzerine 6 aylığına ceza infazının durdurulmasına karar verildi. Bu karar ardından Yaşa, 16 Şubat 2024 tarihinde ardından tahliye edildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Yaşa, 45 gün önce tedavi ve ailesini görmek için gittiği Finlandiya’da yaşamını yitirdi. Yaşa’nın cenazesinin yapılan işlemler sonrası Diyarbakır merkez Rezan ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi. 

Yaşa'ya, 1994’te Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde “Devletin birliği bütünlüğü bozmak” iddiasıyla müebbet (36 yıl) hapis cezası verildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

ZF Lemförder işçileri taşınma sürecine ilişkin eyleme geçti

SONRAKİ HABER

İzmir’den işçi ve emekçi mücadeleleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...