11 Temmuz 2024 21:54

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri: ÖMK'yi derhal geri çekin!

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Gebze Kent Meydanında yaptığı basın açıklamasıyla ÖMK'ye karşı mücadeleye destek verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı mücadele veren eğitim sendikalarına destek verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece 6 maddesi oylanan ÖMK'ye karşı Meclis Parkı’nda süresiz eylem başlatan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) eylemi sürerken destekler de gelmeye devam ediyor. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Gebze Kent Meydanında yaptığı basın açıklamasıyla ÖMK'ye karşı mücadeleye destek verdi.

Açıklamayı Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına MMO Gebze Temsilcisi Tanfer Yeşiltepe okudu. "Gerçek bir meslek kanunu hazırlamak istiyorsanız, ILO ve UNESCO ortak belgesi olan; “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi” metnini esas alın" diyen Yeşiltepe, "5 Ekim 1966 yılında kabul edilen ve Türkiye tarafından da onaylanan bu tavsiye kararı, öğretmenlerin toplumsal statüsüne yönelik olarak bugüne kadar atılmış en önemli ve kapsamlı adımdır. Bu metin dikkate alınmadan hazırlanan bir Meslek Kanununun kabul edilmesi mümkün değildir" diye konuştu.

"DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Daha adil ve kapsayıcı bir meslek kanununun yapılabileceğini belirten Yeşiltepe, "Gelin tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan öğretmenlerin haklarını koruyacak, eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan, adil ve kapsayıcı bir meslek kanununu hep beraber hazırlayalım. Gelin nitelikli eğitim için, öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini içerikte bir kanun hazırlayalım. Öğretmenlerin anayasal hakkını kullanmayı engellemekten, sendikal ayrımcılığı derinleştiren uygulamalardan, sendikal hak ihlallerine her gün bir yenisini eklemekten vazgeçin. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, herkesi yasa tasarısı görüşmeleri boyunca devam edecek eylem ve etkinliklere güç vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz" dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

76 kişinin öldüğü binada ailesini kaybeden kadın: Bina değil puzzle yapmışlar

SONRAKİ HABER

Ticaretten değil, teşhirden rahatsızlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa