11 Temmuz 2024 23:11

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan gazeteci Demirbaş serbest bırakıldı

U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli olarak Suudi Arabistan'da bulunan ve gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş serbest bırakıldı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli olarak Suudi Arabistan'a giden gazeteci Kurtuluş Demirbaş, 5 Temmuz'da Suudi yetkililer tarafından gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diplomatik kaynaklar, Demirbaş'ın Dışişleri Bakanlığının girişimleri neticesinde Taif'te tutulduğu nezarethaneden salıverildiğini açıkladı.

Demirbaş, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Küçük bir yanlış anlaşılma sebebiyle 5 Temmuz'dan bu yana gözaltında tutuluyordum. Şu an itibariyle Türk devletinin yetkililerin araya girmesi ile bu yanlış anlaşılma giderilmiş durumda. Şu anda konsolosluk aracımızla Cidde'deki temsilciliğimize gidiyoruz. Lütfen yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim. Kimse haddini aşan açıklamalar yapmasın. Ben şu anda çok iyiyim. Devlet büyüklerimize ve benim kurtarılmamda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Yurttaş Haber’in X hesabına erişim engeli

SONRAKİ HABER

“İhracatla övünen, EYT’yi yük gören AKP’li Zeybekci sermayenin sözcüsüdür!”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa