12 Temmuz 2024 00:54

Deniz Yücel'den Özcan'a: Meseleyi parti kurullarında değerlendireceğiz

CHP'li Özcan'ın, Kılıçdaroğlu'nun kendisine atfedilen ancak tekzip ettiği sözleriyle ilgili "Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?” açıklamasına CHP Sözcüsü Yücel'den yanıt geldi.

Fotoğraf: Deniz Yücel

Paylaş

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında sosyal medya üzerinden başlayan tartışmaya ilişkin, “Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

CHP Parti sözcüsü Deniz Yücel, Kılıçdaroğlu ve Özcan arasında sosyal medya üzerinden başlayan tartışmayla ilgili X hesabından açıklama yaptı.

Parti sözcüsü Deniz Yücel açıklamasında şunları ifade etti:

"Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan'ın önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden eleştiri sınırlarını aşan kırıcı ve rencide edici ifadeler kullanmasına üzülerek tanıklık ettik. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet değerlerine, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven kişilerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de, kişilere değil başta Anayasamıza, milletimize, partimizin savunduğu fikirlere ve değerlere bağlıdır.

"MESELEYİ PARTİ KURULLARINDA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Eleştiri ve saygı sınırları içerisinde kalmak kaydıyla her düşünce özgürce ifade edilebilir. Ancak kim olursa olsun, görevi ve konumu ne olursa olsun CHP eski Genel Başkanı hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslupla paylaşım yapılmasını asla tasvip etmiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu kendisine mal edilen ve kamuoyunda tepki çeken ifadeleri tekzip etmiştir. Buna rağmen, konuyu köpürtmeye yönelik açıklamaları iyi niyetli görmüyoruz. Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz."

NE OLMUŞTU?

Özcan Kılıçdaroğlu'na, "Hatırlatmak için söylüyorum..Geçen yıl bu zamanlar DEĞİŞİM adı altında Ankara’ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi Kurultay da da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" demişti.

Kılıçdaroğlu da Özcan'ın bu söylemine sert tepki göstererek, "Tanju, ne kadar kin varmış içinde… Kinini daha da diri tut ve kork! Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum… Yazık sana, sana verdiğim emeklere…” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Ensest, şiddet, istismar, tecavüz, cinayet aile birliğine zarar vermiyor mu?"

SONRAKİ HABER

TBMM Başkanvekili Önder: Bunca sene vekillik, yasama deneyimim var, böyle sıkıntılı yasa görmedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...