12 Temmuz 2024 11:44

ABD Başkanı Biden, Zelenskiy'e Putin, yardımcısı Harris'e ise Trump dedi

Adaylığı tartışılan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e "Başkan Putin" dedi. Aynı gün Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de "Trump" diye hitap etti.

Fotoğraf: Kyle Mazza/AA

Paylaş

Adaylığı tartışılmaya devam edilen ABD Başkanı Joe Biden, aynı gün içerisinde iki büyük gaf yaptı.

NATO zirvesinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i sahneye çağıran ABD Başkanı, "Başkan Putin" ifadesini kullandı. Biden aynı gün Washington'da düzenlediği basın toplantısında ise Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e "Trump" diye hitap etti.

"KARŞINIZDA PUTİN"

NATO zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "vahşi savaşına karşı" herkesin birlik olduğunu söyleyen Biden, Ukrayna'nın özgürlük ve geleceğini korumak için birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

Adaylığı çokca tartışılan Biden, Zelenskiy'i sahneye çağırırken "Beyefendiler, hanımefendiler, karşınızda Başkan Putin" ifadesini kullandı.

"BAŞKAN YARDIMCISI TRUMP"

Biden, ilerleyen saatlerde Washington'da düzenlediği basın toplantısında Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de "Trump" diye hitap etti. Perşembe günü düzenlenen bu basın toplantısında Biden'ın Demokrat Parti'ye önceden planlanmamış bir etkinlikte de sorun yaşamayacağını göstermesi hedefleniyordu. Ancak Biden'ın bir gün içinde yaptığı ikinci büyük, tartışmaları daha da ateşlendirdi.

Biden, "Eğer Başkan Yardımcısı Trump'ın başkanlık yapabilecek kalifiye olduğunu düşünmeseydim onu başkan yardımcısı seçmezdim" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçilerinin karşı çıktığı ÖMK teklifinin 22 maddesi kabul edildi

SONRAKİ HABER

The 'great war' moves of NATO

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa