12 Temmuz 2024 13:52
Son Güncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2024 19:18

Eğitim Sen: ÖMK’ye karşı halkımızın desteğine ihtiyacımız var

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, kanunun sadece öğretmenlerin sorunu olmadığını belirterek ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin tüm halkın desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen, Meclis Genel Kurulunda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin başlattığı oturma eylemi sürüyor.  Eylemin ÖMK’nin Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldüğü süre boyunca devam edeceğini belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Meclis’te görüşülen bu kanun sadece burada bulunan eğitim emekçilerinin sorunu değildir. Bugün ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve halkımızın desteğine ihtiyacı vardır” dedi.

Meclis parkında yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, ÖMK görüşmelerine 16 Temmuz Salı gününe kadar ara verildiğini ifade etti. MEB’in bildiğini okumaya devam ettiğini söyleyen Irmak, “Eğitim sendikalarının, halen görevde olan ve atama bekleyen bir milyonu aşkın öğretmenin taleplerini yok sayan ÖMK’ye karşı demokratik tepkimizi göstermemiz, kolluk güçlerince şiddet kullanılarak engellenmiştir. Sendikamız üye ve yöneticilerinin demokratik tepkisini gösterme isteğine, polis şiddetiyle karşılık verilmiş ve MYK üyelerimiz, şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin de aralarında olduğu çok sayıda arkadaşımız polis tarafından darp ve işkence edilerek gözaltına alınmıştır” dedi.

ÖMK’ye karşı eleştiri ve itirazlara tahammülsüzlük gösterildiğini vurgulayan Irmak, “Kendilerini hukukun ve kanunların üzerinde sananlar şunu çok iyi bilmelidir ki, haklı taleplerimizi her türlü baskı ve engellemelere rağmen savunmaya devam edecek, baskı ve tehditlere asla boyun eğmeyeceğiz. Milli Egemenlik Parkı’nda sürdürdüğümüz oturma eylemimiz, ÖMK’nin Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldüğü süre boyunca devam edecektir” dedi.

“BU KANUNA ONAY VERMEYİN”

Eğitim ve bilim emekçilerine, velilere ve öğrencilere seslenen Irmak şöyle konuştu: “Meclis’te görüşülen bu kanun sadece burada bulunan eğitim emekçilerinin sorunu değildir. Bugün ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve halkımızın desteğine ihtiyacı vardır. Buradan taleplerimizi duymak istemeyenlere sesleniyoruz: Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve öğretmenleri değersizleştiren, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarımızı zayıflatan ve öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun derhal geri çekilmesini istiyoruz. Meclis’te bulunan milletvekillerine buradan bir kez daha sesleniyoruz: Günlerdir buradan ve ülkenin dört bir yanından taleplerimize kulak verilmesini, haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen bu düzenlemeye onay verilmemesini talep ediyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

 


KESK SİVAS ŞUBELER: ÖMK'YI DERHAL GERİ ÇEKİN! 

KESK Sivas Şubeler Platformu, Öğretmenlik Meslek Kanunu Yasa Tasarısı (ÖMK) TBMM'de görüşülürken meclise yürümek isteyen eğitim emekçilere uygulanan polis şiddetini ve gözaltıları protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

"ÖMK direnişini selamlıyor, eğitim emekçilerine şiddeti kınıyoruz" diyen KESK Sivas Şubeler Platformu, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Açıklamaya CHP, EMEP, SOL Parti, TİP, PSAKD. Halkevleri ve ADD şube başkanları destek verdi.

Açıklamayı Eğitim Sen şube başkanı İbrahim Kılıç okudu. Kılıç, Bir kez daha; sendikal haklarımızın ve anayasal güvence altında olan temel hak ve özgürlüklerimizi kullanmamızın engellenmesini, arkadaşlarımıza şiddet uygulanmasını, darp edilerek gözaltına alınmalarını kınıyoruz. Bütün emek ve demokrasi güçlerini yasa tasarısı görüşmeleri boyunca devam edecek eylem ve etkinliklerimize güç vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz” dedi. (Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail ordusunun çekilmesinin ardından 56 Filistinlinin cesedine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Siyasi sığınmacının polislerce rahatsız edilen ailesi “yeter” dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...