12 Temmuz 2024 13:56

Siyasi sığınmacının polislerce rahatsız edilen ailesi “yeter” dedi

Siyasi nedenlerle Avrupa'ya iltica eden Yılmaz Sarı'nın ailesi, polis tarafından belirli aralıklarla evlerine yapılan teftişlerle rahatsız ediliyor.

Fotoğraf: Sarı ailesinin kişisel arşivi

Paylaş

İzmir Çiğli'de ikameti bulunan ve baskılar nedeniyle Avrupa'da yaşamaya başlayan siyasi aktivist Yılmaz Sarı'nın ailesi, polis tarafından belirli aralıklarla evlerine yapılan teftişlerle rahatsız ediliyor.

Konuyla ilgili olarak Yılmaz Sarı'nın babası Mehmet Sarı, oğlu Yılmaz'ın 2011 yılında okulunun son sınıfında iken ve mesleğine yeni başladığı sırada haksız yere hapse atıldığını belirtti. Sarı, "Oğlum tam 15 ay 20 gün hapiste kaldı. İçeriden çıktığında rahat edeceğini düşündük, bu sefer de belirli aralıklarla polisler evimize gelmeye başladı. Yılmaz'ı psikolojik olarak baskı altında tutmayı amaçlıyorlardı. Oğlum bu baskı ve hukuksuzca açılan başka davalar sonucunda Avrupa'ya sığınmak durumunda kaldı. Fakat burada olmamasına rağmen polislerin gelip gitmesi durmadı. En son biz eşimle İstanbul'daydık. Eşim Zelal ağır bir rahatsızlık geçirdi, yirmi gün entübe bir şekilde kaldı. Bu süreçte yine gelmişler. Bizi evde bulamayınca komşulara oğlumuzu sormuşlar. Ardından muhtarlığa gidip oradan da bizim ve oğlumuz hakkında bilgi almışlar" dedi. Birkaç kere İHD'ye gidip şikayetçi olduklarını da dile getiren Sarı, "Bir süre sesleri çıkmıyor, sonra yine gelmeye başlıyorlar. Yeter artık rahat bırakın bizi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Anne Zelal Sarı da, “En azından oğlumuz şu an güvende, bu sebeple içimiz rahat" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: ÖMK’ye karşı halkımızın desteğine ihtiyacımız var

SONRAKİ HABER

İsrail, Lübnan ordusuna ait bir araca ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa