12 Temmuz 2024 15:28

‘Rektörlük baskılarına karşı birliğimizi koruyacağız’

ODTÜ'de 2023 yılı mezuniyet töreninde açılan pankart ve sloganlarla ilgili verilen kınama cezası mahkeme tarafından bozuldu. Öğrenciler “Rektörlük baskılarına karşı birliğimizi koruyacağız” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ Devrim Stadyumu'nda 26 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen mezuniyet töreni sırasında açılan pankart ve atılan sloganlar gerekçe gösterilerek öğrencilere verilen kınama cezası, mahkeme tarafından bozuldu. Kınama cezası alan bir öğrenci, “Biz öğrenciler bu baskı ve yasakların karşısında mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Rektörlük baskılarına karşı sesimizi duyurmaya ve birliğimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.

"REKTÖRLÜK YILDIRMAYA ÇALIŞTI AMA BAŞARAMADI"

Aldığı kınama cezası bozulan bir öğrenci, mahkemenin verdiği kararla ilgili; "Mahkemenin aldığı bu karar, Rektörlüğün soruşturma açmaktaki hedefinin öğrencilerin mücadelesini ve birlikteliğini bölmek olduğunu kanıtlamaktadır. Mezuniyet sürecinde başlayan soruşturmalar silsilesi, temel haklarımız bağlamında yapılan eylemlerden bahar şenliğimiz için olan direnişimize kadar uzandı. Mücadelemizi bölmeyi hedefledi. Rektörlük açtığı soruşturmalar, ortaya koyduğu baskı ve yasaklar ile bizleri yıldırmayı hedeflese de bunu başaramadı ve başaramayacak" dedi.

"ÜNİVERSİTENİN ÖZGÜRLÜKLERİNE YÖNELİK SALDIRI"

Öğrencilerin, açılan soruşturmaların hukuki bir dayanağa sahip olmadığı görüşünde birleştiğini söyleyen öğrenci, “Öğrencilere açılan soruşturmalar hukuki bir dayanağa sahip olmadığı gibi protesto ve eylem hakkı gibi en temel anayasal haklarımızı yok sayıyor. Bu baskı ve yasaklar, tek adam iktidarının üniversitelere yönelik saldırılarının bir parçasıdır. Üniversitelerin özgür, demokratik, özerk yapısını hedefleyen saldırılardır” dedi.

"BİRLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ"

Baskılara boyun eğmeyeceklerini vurgulan öğrenci, "Biz öğrenciler bu baskı ve yasakların karşısında mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Rektörlük baskılarına karşı sesimizi duyurmaya ve birliğimizi korumaya devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NATO zirvesinden bölgemizin payına ne düştü?

SONRAKİ HABER

Türkiye’yi yabancı sermayenin faiz ülkesi yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa