12 Temmuz 2024 16:37

Şemikler halkı imar değişikliğine tepkili: Mahallemizin ciğeri spor alanı kalsın!

Denizli Merkezefendi Şemikler Mahallesinde spor alanının ticaret ve konut alanına çevrilmesine tepki gösteren mahalleli "Mahallemizin ciğeri yeşil alanın spor alanı olarak kalmasını istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Denizli Merkezefendi İlçesi Şemikler mahallesinde yaklaşık 10 bin metrekare spor alanının imar planı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ticari ve konut alanına çevrildi. TMMOB Merkezefendi ve Büyükşehir Belediyelerine itiraz dilekçesi sundu. Şemikler mahalle muhtarı Ali Kuş’un çağrısı ile spor alanı önünde basın açıklaması yapılarak "Mahallemizin ciğeri yeşil alanın spor alanı olarak kalmasını istiyoruz" denildi.

Basın açıklamasına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, TMMOB, KESK'e bağlı sendikalar, Belediye-İş, Büyük Menderes İnisiyatifi ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Basın açıklaması yapan Şemikler Mahallesi Muhtarı Ali Kuş, "İlk önce ilköğretim alanımız elimizden alındı. Şimdi de mahallemizin ciğeri olan yeşil alanı, imara kapalı olan spor alanlarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imara açılmıştır. Mahalle olarak bu yerin spor alanı ve tesisi olarak kalmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden sesimizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN: "YEŞİLE İHTİYAÇ VAR!"

Muhtarın ardından açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bakanlığın trajikomik bir karara imza attığını belirterek "Spor alanı olarak geçen bu alanı yine bir ranta kurban etmek istiyorlar. Büyükşehir olarak bu olaya tepkisiz kalmayacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Hem imar kanununa hem yasalara ve mevzuata aykırı bir işlem var. Büyükşehir olarak bu konuda yargı sürecini başlatacağımızdan herkesin bilgi sahibi olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da yaptığı açıklamada imar değişikliğine tepki gösterdi. Doğan açıklamasında "Burada çok güzel ağaçlarımız var. Burada yeşilin korunması gerektiğini düşünüyorum. Eşdeğer spor alanlarının gösterilmesi gerekiyor. Bizim Merkezefendi'de yeşile ihtiyacımız var. Bizden görüş istendiğinde imar değişikliğinin uygun olmadığını belirttik. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

“RANTA AÇILACAK!”

Şemikler mahallesinde yıllardır spor alanı olarak kullanılan 791 ada 1 no.lu parselin imar planı değişikliği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzası ile 24 Mayıs'ta yayımlandı. Arazi spor alanından 'Ticaret+Konut Alanı, Trafo alanı ve Park ve Yeşil Alan'ına dönüştürüldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Haziran'da askıya çıkarılan kararın itiraz süresi dolmadan Şemikler Muhtarı Ali Kuş tarafından imza kampanyası başlatıldı. TMMOB Denizli İKK Merkezefendi ve Büyükşehir belediyelerine itiraz dilekçesi sundu. Özelleştirme kapsamında Sümer Holding'e devredilen yaklaşık 10 bin metrekarelik arazinin imar planı değişikliğine ve ranta açılmasına mahalleli karşı çıkıyor. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜMAD zehrini katlayacak

SONRAKİ HABER

ZF Lemförder’de işçiler eylemi sonlandırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa